Tips på kläder och accessoarer för ”lila 27 oktober”

En vanlig kommentar på evenemanget ”lila 27 oktober” är att många – framför allt killar – inte har något att dra på sig. Samtidigt har entusiastiska och härliga deltagare kommit med tips om vad man kan bära och var man kan få tag på lila saker. Några företag har hört av sig och erbjuder rabatter till alla som ska delta.

Här är delar av min outfit nästa onsdag som inspiration:
Lila outfit

Andra tips på vad man kan köpa eller göra:
Knokk Lila klocka från KNOKKhar en lila klocka som de erbjuder 25% rabatt på om du anger koden LILA när du checkar ut. Istället för 249:- med frakt kostar den då 189:- Du behöver beställa den senast på fredag för att ha den levererad i tid. Jag har beställt en för att matcha resten av min outfit.

Hennes & Mauritz har på herravdelningen flera plagg i lila. Stickad halsduk och mössa, t-shirt och en longsleeve, en fintröja och två olika skjortor bland annat.

MQ har lila slipsar för den som vill bära slips till skjorta.

Leglook Lila strumpbyxor från Leglookhar lila strumpbyxor, och erbjuder 20% rabatt om du anger rabattkoden ”bär något lila”.

Enligt Osannda, en av deltagarna i manifestationen, har kedjan New Yorker haft lila med i sina kollektioner de senaste tre åren. Det finns ett tiotal butiker i Sverige: Malmö, Löddeköpinge, Göteborg, Strömstad, Västerås, Norrköping, Uppsala, Stockholm – (Kista, Väsby, Nacka, Skärholmen)

Glitter har en hel del accessoarer lila. Carlings i Stockholm hade bland annat en stor lila stickad mössa i skyltfönstret i Stockholm. I Stadium såg jag en hel del lila överdelar bland träningskläder för tjejer.

Björn Borg Lila BH och trosor från Björn Borg (disclaimer: jag jobbar där) har en lila bygel-BH med matchande trosor.

Vill man inte köpa något nytt kan man färga något man redan har. Helfärgat eller batikmönster. Textilfärg kan köpas bland annat på stormarknader och Herdins, som tillverkar textilfärg har en hel del tips om hur du gör på sin hemsida.

Har du fler tips? Lämna dem gärna i kommentarerna, så kan alla ta del av dem!

9 reaktioner till “Tips på kläder och accessoarer för ”lila 27 oktober””

  1. Jag trodde hela grejen var att det skulle synas.. underkläder syns inte direkt vet du =/ ” Det viktiga är att det syns. ” Tips dock lila armband av typ garn eller tråd <3

  2. Kolla i alla second-handaffärer. Ett superbilligt tips är Humana på Odengatan i Sthlm som säljer alla plagg för 10 spänn idag och ett par dar framöver.

  3. men köp en bit LILA TYG och vira den runt över armen eller på huvudet eller något om det är svårt att hitta passande kläder.. det är ju budskapet som ska vara tydligt så varför försöka gömma det i en ”outfit” ?

  4. Jag bar en lila hårsnodd (en smal sådan – som ett 5 mm brett platt gummiband) om handleden förra onsdagen (20/10), och kommer att bära en likadan idag (27/10) – antingen i håret eller om handleden, kanske bådadera.
    Har annars klent med lila (”purple”) kläder/accessoarer, men hårsnoddar kostar inte speciellt mycket, och syns (tillräckligt) bra.

  5. Underkläder är ju lite fegt tycker jag. Du bekänner man ju liksom inte färg. ;)

Kommentarer inaktiverade.