Så kan du hjälpa inför ”lila 27 oktober”

I skrivande stund har 60 942 personer tackat ”ja” eller ”kanske” till att delta i ”Bär något lila för att säga en självklarhet”. Nästan 280 000 är inbjudna. Det har gått fyra dagar sedan evenemanget skapades – det är sex dagar kvar tills det går av stapeln. Det är mer än jag hoppats på och nu är drömmen att försöka slå 500 000.

Jag är helt övertygad om att vi har nått en punkt där det kommer att märkas, och där det kommer att göra en skillnad. Elin förklarar på ett konkret sätt hur. Men ännu är det inte klart.

Det gäller att sprida evenemanget över hela Sverige. Framför allt till skolpersonal och elever. Du kan hjälpa till genom att berätta om det för vänner som inte har Facebook, maila dem en länk till inbjudningstexten som även finns här. Tipsa lokaltidningar, skriv blogginlägg. Berätta!

Jag har kontaktat lektion.se och skolporten.com och frågat om de kan tipsa. Jag har fått en kontakt på Lärarnas Riksförbund. Har du andra idéer om hur budskapet kan spridas, berätta gärna. Eller sprid själv. Jag skrev inbjudningstexten, men alla som deltar äger evenemanget.

Ju tydligare du bär lila på onsdag 27 okt, ju tydligare säger du ”it gets better” till en osynlig grupp:

Ställen som skriver om 27 oktober (tipsa gärna om fler som du sett)
Medier:
Arbetarbladet
Nyheter 24
Bloggar:
Anders Wallner
Elin Grelsson
Karin Långström Vinge
Malin Svedjeholm
Smulgubbe
Erik Laakso
Elias Giertz
Gustav Almestad

9 reaktioner till “Så kan du hjälpa inför ”lila 27 oktober””

 1. Fanns ett ord en gång i tiden som stog med i svenska akademiens ordlista.
  Det var civilkurage. Var finns civilkuraget i sverige. Förtrycket består. 2010.
  Ett civilkurage i ett samhälle som inte kan existera. Ett samhälle, ohållbart.

  Lila i sig som färg, alla färger må vara tillåtna. Så länge civilkuraget består.
  Ett civilkurage av folket för folket från folket.

 2. Är det du som startat detta evenemang? Kärlek till dig <3 Jag blir så upprörd och förbannad över att det inte är en självklarhet i samhället att alla ska få vara med den man älskar och ha lika rättigheter.

 3. Hej!

  Jag vet inte om du har tänkt att det ska bli ett årligt evenemang, men jag hoppas på det :) Jag tror att fler kommer delta, allt eftersom folk blir mer uppmärksammade på dagen. Om du inte redan gjort det, kanske du skulle kunna ställa in så att Facebook-gruppen gör en påminnelse inför den 27:e varje år…?

  Tack för ett grymt bra initiativ!

 4. Jag bar lila jeans och lila nagelack :D
  Är ny läsare här förresten. gillar din blogg starkt!

Kommentarer inaktiverade.