Anmärkningsvärt 25 januari 2011

 1. Så ska Tre få nöjdare kunder – Dagens Media
  – Tre gör ett försök att rädda sitt skadeskjutna rykte. Tyvärr är det inte tillräckligt. Trodde man på sin tjänst så skulle man inte ha bindningstider. På två veckor hinner man inte upptäcka att Tre faktiskt är sämst med iPhone

   

 2. 250 skarpa hjärnor på Twitter | Nakna Sanningen
  – @sokmotorkonsult aka Magnus Bråth listar 250 personer som man måste följa på Twitter. Jag är smickrad att vara med på den listan, men anledningen att jag tipsar om den är för dig som letar bra innehåll – här har du en utmärkt sammanställning.

   

 3. Apple Aims To Take NFC Mainstream; Perhaps The Greatest Trick They’ve Ever Pulled?
  – Om ryktena stämmer så är det här stort. Lyckas Apple integrera betallösningar för butiker i iPhone/iPad via iTunes så kommer de att bli ett mäktigt ekonomibolag. Innan de släppte iPHone var det många skeptiker som sa att Apple aldrig skulle lyckas bli ett mobilbolag, och ett av världens största? Vågar någon idag säga att Apple inte i framtiden kommer att vara en av de stora bredvid Visa, Mastercard och Amex?

   

 4. Have We Reached a World of Infinite Information? / Flowtown (@flowtown)
  – Infografik. Det här är helt galna siffror. Det visar än tydligare hur viktigt det kommer att bli med intelligenta maskiner som kan filtrera innehållet för oss. Via @kullin

   

 5. från och med du. – Niotillfem
  – Sandra skriver så himla fint om ny kärlek. Jag älskar beskrivningen att vilja jättemycket men inte alltid våga, det är så mänskligt och naket på ett sätt som är så långt från tillgjort. Behöver du en feelgood-grej så läs denna.

   

 6. En kultur utan äktenskap
  – En kultur i Kina som har ett relationsmönster som nästan är hämtat ur Ursula Le Guins ”Birthday of the World” om det inte vore för att kulturen fortfarande är tvingande på vissa bitar och endast tillåter heterosexuellt sex. Har du inte läst ”Birthday of the World” och är intresserad av relationer och syn på kön ska du genast läsa den. En av mina absoluta favoritböcker.

   

 7. Uppskjutandets psykologi
  – Psykologifabriken har ett samarbete med en socialantropologistudent för att hitta nya sätt att komma åt: Prokrastination. Jag ska läsa det snart, jag ska bara …

   

 8. Video Search Engine Qwiki Is Now Available To The Public
  – Att Qwiki är automatiserat och skapar så pass bra videomaterial är snudd på sci-fi. När får vi ett första AI-filter som gör kuratering åt oss? Jocke räknas inte (:

   

 9. Realtor Slices Price On Snake Infested Home
  – Snakes in a home. Det låter som en dålig film, men det är sant. Ny lärdom för mig: ormar bor i stora hålor där de har ormgropar. Det är också snudd på omöjligt att utrota en ormgrop (i alla fall om man vill ha kvar huset som byggts ovanpå beboeligt)

   

 10. The 2011 Golden Raspberry Award Nominations Have Been Announced | Pink is the New Blog
  – Idag tillkännages alla Oscars-kandidater, men Razzies är redan ute. Hoppas Sex and the City 2 vinner alla Razzies de är nominerade till (7 stycken!)

   

 11. Are These Doritos Super Bowl Commercials Offensive?
  – Homofob eller inte – den här reklamen är ju direkt aptråkig. 1990 ringde och var typ asförbannade för att deras cutting edge-reklam snotts av Doritos. Och för Superbowl? Really?

   

 12. Recording a Police Officer Could Get You 15 Years in Jail
  – När allmänheten inte får övervaka polisen, då är något helt galet. Jag är livrädd för att vi ska få samma utveckling i Sverige och det här känns ganska mycket Beatrice ”Dolores” Ask.

   

 13. Integritetskränkande fotografering kan bli olaglig – Ekot | Sveriges Radio
  – Jag är mycket oroad av den här lagen, framför allt undantaget som gäller ”journalister” och ”fotografer”. Vem är ”fotograf”? Jag ser också att det lätt kan ske en ändamålsglidning så att det blir olagligt att fotografera/filma poliser. Minns #gategate och tänk Illnois där det är förbjudet att spela in poliser.

   

 14. 10 Major Ad Placement Fails | BusinessBlogs Hub
  – Vissa av dessa är väl mer roliga/udda sammanträffanden än ”major ad placement fails” men de visar på problematiken med automatisk placering av annonser som triggas av vissa nyckelord.