Fredrik Reinfeldt ser fläckvis hemlös ut

Maud Olofsson är pålitlig, till skillnad från Jan Björklund, Fredrik Reinfeldt och Göran Hägglund. Fredrik gav vissa intrycket att vara hemlös (dock en välgödd hemlös) och ingen av Alliansens partiledare är roliga. I alla fall om man låter amerikaner som inte känner till partiledarna bedöma deras pressfoton.

Screw militära forskningsprojekt och rymdindustrin. Det är open source, att dela med sig av saker, som tillsammans med den mänsklig nyfikenhet som demonstreras i boken ”Finns det någonting som äter getingar?” som är vad som kommer att driva mänskligheten framåt, mot nya och oanade höjder av transhumanism, kolonalisering av andra solsystem och ännu godare Ben & Jerry’s-smaker.

Ett mycket enkelt exempel på the power of sharing: jag tipsade om Facestat, vilket gav Freddi på Dyslesbisk idén att se hur våra partiledare framstår sett med amerikanska ögon, en idé som sedan resulterade i det här gemensamma inlägget. Facestat fungerar så här: du laddar upp ett fotografi, och sen sitter (amerikanska) internetanvändare och bedömer ansiktet utifrån vissa kriterier.

Freddi la upp bilder på Lars, Mona, Peter och Maria (det som traditionellt kallas ”röda blocket”) och jag la upp bilder på Maud, Jan, Fredrik och Göran (”det blåa blocket” aka Alliansen).

Det man direkt kan se är att samtliga fyra av Alliansens partiledare av en amerikan ses som konservativa. Det stämmer någorlunda väl in på Göran, men Maud och Jan behöver uppenbarligen jobba lite på sin liberala image även utseendemässigt. Den minst konservativa är Fredrik, vilket han i sammanhanget förmodligen skulle känna sig rätt nöjd med.

Det fanns inga tveksamheter om könet på Alliansens partiledare, däremot ifrågasätts deras pålitlighet; Bara Maud får en majoritet av ja-röster på frågan ”Trustworthy?”. Maud är också den ekonomiskt mest välbeställda kvartettmedlemmen. Där alla andra får ”average” i frågan om rikedom – och Fredrik dessutom får ett par röster på ”homeless” – får hon ”well off”. Fredrik är också den enda som inte är gift. Om amerikanarna får avgöra är han frånskild, medan de övriga är gifta.

Maud må vara pålitlig och hyfsat rik, men att hon är gift har inte med hennes utseende att göra då hon bedöms som oattraktiv. Det kanske är pengarna som lockar, eller det faktum att hon är intelligent. Även Göran får ”bright” som bedömning på intelligensnivå, men det hjälper inte hans utseende som stämplas oattraktivt. Den enda som faller amerikanarna i smaken är Jan som med nöd och näppe får tillräckligt många ja-röster på frågan ”Attractive?”

Läs om hur amerikanarna ser på Mona Sahlin, Lars Ohly, Peter Eriksson och Maria Wetterstrand borta hos Freddi.

(Värt att notera är att Facestat när det här genomfördes drevs av Mechanical Turk och bedömningarna gjordes uteslutande av amerikaner. Idag har man istället ett system där alla användare kan bedöma ansikten.)

Andras blogginlägg om , , , , , ,

2 reaktioner till “Fredrik Reinfeldt ser fläckvis hemlös ut”

Kommentarer inaktiverade.