Ensamma Vargen på bastuklubben Casanova

I en hommage till Ensamma Vargen-böckerna lät jag dig som bloggläsare avgöra hur mitt blogginlägg från Barcelona-vistelsen skulle fortsätta. Inte så förvånansvärt vann ett besök på bastuklubb. Vad sägs om den läsarinteraktionen?

Så, here goes:

Jag hade en ledig kväll, jag var i Barcelona och jag insåg att a) det finns bastuklubbar i Barcelona och b) jag har aldrig varit på en. Jag har inte ens varit på Basement eller US Video i Stockholm.

Jag hade ingen aning vad jag skulle förvänta mig. Behövde jag ha med mig typ badbyxor? Handduk? Det enda sättet att ta reda på det var att gå dit och kolla.

”Casanova” är ganska centralt beläget. lngången låg mitt i en korsning. Inte alls en anonym dörr inklämd i en gränd, utan svarta plexiglasdörrar med texten ”Casanova Gimnasio masculino”. Innanför fanns ett litet rum med en biljettlucka, täckt med mera plexiglas. Jag frågade killen bakom om han pratade engelska. ”A little” blev svaret.

”So how does this work? Do I need to bring anything?”
”No, I will give you towel and slippers”
”Allright”

Jag langade fram en tjuga och noterade lite roat att han gav mig växel på ”straight-taxan”. Jag fick en skåpnyckel, två handdukar, en kondom och ett par plasttofflor. Jag gick upp för trapporna till omklädningsrummet, som gav en föraning om hur dött stället var. Där fanns bara en annan person som höll på att klä på sig. Kanske var det tiden – klockan var strax efter åtta en vardagskväll – eller så var det inte mer action än så här.

Det luktade klor, men där fanns en underton i den doften av något annat. Som om man försökt måla över en annan doft med klor, men inte riktigt lyckats. Belysningen var, som Patrick Stewart svarar i Jeffrey, ”the worst thing that can happen during sex”. Lysrörsbelysning är sällan smickrande.

Jag slängde in kläderna i skåpet, virade handduken runt midjan och gick in. Ytterligare trappor ledde upp till själva anläggningen. Doften av klor och något annat blev starkare här uppe. En skylt påminde om att droger var förbjudna, liksom ”soliciting” vilket jag tolkade som att man inte fick sälja sex. Rökning verkade däremot tillåtet. En rätt alldaglig kille satt och rökte i jacuzzi-avdelningen, medan han tittade på någon spansk tevekanal på teven som var upphängd i ett hörn.

Själva bubbelpoolen var källan till doften av klor och det där ”något annat”. Vattnet såg förvånansvärt klart ut, och de vita klumparna i botten påminde mig om att man tillsätter något i vattnet som gör att alla partiklar sjunker till botten. Jag fick flashbacks från två tillfällen. Det ena var när jag tog mitt dykcert och gjorde mitt första dyk i en publik bassäng. Alla hudflagor, könshår och andra partiklar samlades på två meters djup, vilket gjorde själva momentet där man skulle fylla masken med vatten inte bara otäckt utan också ofräscht. Det andra var när jag skulle städa ur bubbelpoolen som stod på gymmet där jag jobbade under tre år. När jag skulle rensa filtren var de igentäppta med en vit gummiartad substans som såg ut precis som det som låg på botten i jacuzzin på Casanova. Jag antar att sex i jacuzzin är en upphetsande grej för många.

Jag gick längre in. På en bänk satt en kille som såg rätt bra ut. Kort, men butch. Jag noterade honom som ett möjligt ragg, men jag ville först kolla in stället.

I ett rum med en massagebänk satt en kille som såg ut att höra hemma i en östeuropeisk lågbudgetvåffla och såg ganska uttråkad ut. Jag vet inte vad massagen kostade, men jag gissar att själva massagen inte var det viktiga. Att betala för en happy ending efter en slarvig massage lockade inte alls. Jag fortsatte in i gångarna, som var väldigt svagt upplysta. Det måste vara det här som var labirynten. Trånga gångar som leder runt små rum med ännu mindre bås. I ett hörn fanns britsar framför en teve som visade porrfilm.

Här i labyrinten var det lite mera trafik. Totalt fanns där en 7-8 män i varierande åldrar från 30 upp till 50. Det var svårt att avgöra i dunklet. Blickar, kroppsspråk och gester andades tung cruising, något som skulle ha kunnat vara upphetsande om det inte vore så dåligt upplyst. Jag har aldrig varit mycket för anonym sex eller mörkrum; Det är inte där spänningen ligger för mig. Jag fortsatte förbi labyrinten.

Torrbastun var, liksom gångarna, dunkelt upplyst. Det luktade inte som de torrbastur i varit i. Där fanns ingen doft av varmt, fuktigt trä. Istället fanns där där vaga, lite unkna doften. Det var som ett ljud som man ligger precis på gränsen till det hörbara. På ena laven satt en kille som jag inte kunde urskilja utseendet på, trots att mina ögon vid det här laget var ganska vana vid mörkret. Jag gick vidare. Ångbastun var helt becksvart, och eukalyptusdoften i ångan kunde liksom kloret inte riktigt dölja den där nästan-lukten. Effekten blev snarare motsatt.

Jag hade nu gått runt och var tillbaka vid den andra ingången till baren som låg mitt emot jacuzzi-delen. Bakom disken stod en ganska uttråkad kille och kollade på teve. Ospännande.

Jag gick tillbaka till den enda upplysta delen: den med jacuzzin och ställde mig framför teven. Killarna som fanns där cirkulerade runt, och förr eller senare skulle de passera förbi den upplysta avdelningen. Jag ställde mig bredbent, med armarna vilandes i kors över bröstet. Här kunde jag stå kvar och casha in bekräftelsen som följer med att vara vältränad, medan jag utan intresse tittade på teven samtidigt som jag höll ett öga på dem som passerade förbi. Killen jag tidigare noterat som ett potentiellt ragg verkade ha gått, och de andra som passerade var ointressanta. Det kanske var lika bra. Jag är inte speciellt hypokondrisk av mig – med undantag för timmarna efter ett HIV-test – men det här stället kändes som om det hade klamydia och gonorré i väggarna. Det enda jag kunde föreställa mig i sexväg här kunde klassas som tung petting snarare än sex.

Tydligen var massören extremt uttråkad, eftersom han också kom ut och spanade på mig. Jag trodde att det här var ungefär den bekräftelse jag skulle få här, när en Jake Gyllenhaal-light i 35-årsåldern passerade. Schyst kropp, hårig bringa, skägg. Han kollade in mig, jag kollade in honom. Han passerade vidare till labyrinten. Jag bestämde mig för att spela cool och stod kvar. Han skulle komma tillbaka. Under tiden passerade ett par andra killar. En kille gick förbi och satte sig i jacuzzin. Blicken han slängde mot mig gjorde klart att han ville ha sällskap, men han hade behövt vara åtminstonde McSteamy för att jag skulle överväga att hoppa ner där. Framför allt när jacuzzin gick igång och vattnet virvlade runt. Jag undrade om partiklarna fortfarande höll sig i botten.

Jake-light kom förbi igen. Den här gången gav jag honom ett litet, väl avvägt leende. Han besvarade det (fortfarande Jake-light style) och gick mot labyrinten igen. Jag hade överhanden, och behöll den genom att stå kvar. Han var intresserad och skulle komma förbi en gång till.

Det dröjde en längre stund den här gången, men han kom mycket riktigt tillbaka. Jag nickade till honom att följa efter och drog till bastun, som kändes som det fräschaste stället. Han satte sig bredvid mig och det som följde kan definitivt inte klassas som något annat än tung petting. Han ville kyssas, men Casanovas ofräscha känsla gjorde mig avskräckt från det. Han fattade signalen. En kille kom in i bastun och satte sig i ett hörn, med tydlig förhoppning om att få vara med. Varken jag eller Jake-light var intresserade, och jag upptäckte att min exhibitionistiska ådra tog slut någonstans innan ”sex inför publik”. Jag drog handduken om mig, ställde mig upp och sa ”come on” till Jake-light. Vi drog in i ett bås i labirynten. Jag stängde dörren och låste den.

Det dröjde inte länge förrän någon försökte öppna dörren. När det inte funkade knackade han. Det var på sin höjd smickrande, men väldigt långt ifrån upphetsande. Efter en stund blev det lite sorgligt när knackningarna blev mer desperata. Jag ignorerade dem och fokuserade på Jake-light.

Jag var fortfarande inte sugen på hångel, men ville inte lämna Jake-light i sticket. Jag misstänkte att han gick igång på muskulös utländsk ambivalent-smyg-homo som smugit dit för att bli servad (under andra omständigheter vet jag att jag definitivt hade gjort det) så det var vad jag levererade, komplett med ”oh, fuck, I’m going to cum”. Han gick igång stenhårt på det.

Vi log mot varandra. Jag sa ”thanks” och han svarade ”de nada”. Jag drog ner för att duscha. När jag gick ut genom de svarta plexiglasdörrarna tänkte jag ”Well, ungefär som förväntat”.

Andras blogginlägg om , ,

4 reaktioner till “Ensamma Vargen på bastuklubben Casanova”

  1. Bra beskrivning och utmärkt tempo i berättandet, får verkligen fram känslan av hur ”seedy” det är, i flera bemärkelser, men ändå spännande kanske tack vare just detta. Värt att vänta på. Dock fattar jag inte vilken tur man måste ha att ändå lyckas träffa på nån inhemsk, Jake-light som är nöjd med att endast serva en på ett sånt ställe. Kudos.

  2. Ha ha. Tack, Micke. Fantastiskt rolig beskrivning. Och nu vet jag att jag aldrig någonsin kommer att besöka en bastuklubb…

    =)

  3. Ha ha. Bra jobbat. Du valde rätt port.. eller var det fel? hm.. lite dört blev det iallafall. Tur det. Keep it up.

  4. Den bästa komplimangen man kan ge till en författare … det låter ju som om det verkligen inträffat … men hm … min tunga känns lite kluven … jag vill iaf läsa mer om Ensamma Vargen … VAD gör han nu???

Kommentarer inaktiverade.