Agera mot barnamördarna!

Jag har skrivit fingrarna blodiga för att tända ljus för lilla Engla på Expressen.se. 28 816 gånger fick jag ihop innan jag skavt ner köttet till benflisorna, men det var det värt. Se så många virtuella ljus som tänts för Engla på Expressen.se. Där fick 42-åringen så han teg!

Detta inlägg är mödosamt ihopskrivet med tårna, då alla mina fingrar bara är köttslamsor efter allt klickande. Det luktar också brandrök i min lägenhet, eftersom min gardin brann ner när jag försökte tända alla 63 ljus jag ställt i fönstret. Alla skulle ju tändas klockan 21, och jag hade lite bråttom och slant lite.

Det blev lite svettigt också när det brann. Det gör så ont i fingrarna att jag gråter så fort jag måste röra handen. Utan att ljuga kan säga att jag offrat blod, svett och tårar för lilla Engla. Tänk så 42-åringen ska skämmas nu, och tänk så mycket bättre Englas familj måste må när de vet att jag lider så för deras lilla ängel.

Men det räcker inte. Jag känner att jag måste agera. Därför har jag startat en grupp på Facebook. Agera du också! Gå med i gruppen ”Bevara oss från barnamördandet” Lägg också följande text i din blogg:

*** STOPPA BARNAMÖRDANDET ***
Om du ser något, anmäl det genast
till BRIS eller polisen! Gå med i Facebook-
gruppen ”Bevara oss från barnamördandet”
Denna text borde alla på Internet ha på
sin blogg. Kopiera och lägg i bloggen!
*** STOPPA BARNAMÖRDANDET ***

PS. Alla som inte har den här texten ovanför på sin blogg är barnamördare.

Andra bloggares inlägg om , , ,

22 reaktioner till “Agera mot barnamördarna!”

 1. Fantastiskt. När jag fick mail om inbjudan till din FB-grupp tänkte jag ”åh nej, jag trodde verkligen inte att Micke är en sådan!”, men nu känns det mycket, mycket bättre igen.

  Bra jobbat! Riket tackar dig för din insats mot barnamördandet.

 2. Om ingen accepterar eller blundar för ondskan så kommer den att förintas.
  Tack alla som engagerar sej mot människor som skadar barn. Jag vill att mina barn skall få växa upp, jag vill att guds alla barn skall få växa upp och leva ett liv.

 3. Skönt att du norpade ansiktsboksgruppen först, så att ingen med dunkla intentioner hann göra det.

 4. Uj” Här var det ironi på så pass hög nivå att nog många kommer att missa att det är just ironi. ;)

 5. Underbar Fejsbokgrupp! helt klockren!!! måste säga att jag själv lekte med tanken för nån dag sedan. Skall bli kul o se om du blir rikskändis precis som den däriga adele…?

 6. så bra, så bra. Det ska bli väldigt spännande att se vart det här leder. *snickers*

 7. Micke dear, du vet att jag brukar älska dina iakttagelser, men nu tycker jag faktiskt du gör nånting dumt. Ja, det är sant att ingenting ändras ute i världen av att människor klickar på en ”tänd ett ljus”-knapp, eller för den delen går med i en Facebookgrupp. Men vi har som art ett behov av ritualhandlingar för att försöka bearbeta läskiga saker som händer. Och de ritualhandlingarna kan göra att vi får bort lite av rädslan och inte drivs av den. Och DET gör världen bättre, för människor som går omkring och drivs av rädsla gör ofta dåliga saker mot andra. Dessutom tycker jag nog det känns osmakligt att göra sig lustig över de uttryck bearbetningen tar sig, även om de känns irrationella och meningslösa.
  Visst finns det andra, mer konstruktiva saker som borde göras för att förhindra den här sortens händelser. Men för att orka göra dem kanske folk behöver göra till synes meningslösa saker först, för att få mer ro och styrka inuti.

 8. Det här var inte bara det roligaste jag har läst på jättelänge utan det vettigaste också. Tjusigt.

 9. @Freddi: haha. Jag undrar hur många av mina Facebook-kontakter (jag har såklart bara bjudit in dem som jag vet skulle fatta) som tror att det är på riktigt. Det var en risk jag fick ta.

  @Rebecca: haha. Din kommentar gjorde min dag. Finnsfrusta är dagens bästa ord!

  @Elisabet: ondska och godhet hör till moral. I det här fallet pratar vi om etik. Jag har inget som helst intresse av att ge mig in i en diskussion om ont och gott.

  @Calleskalle: Det roliga är att vissa tror att den är på riktigt!

  @nef: det är just det folk gör. En medlem har skrivit på klotterplanket att han inte tror att gruppen är rätt väg att gå.

  @Marty: Jag tror inte att jag blir rikskändis, och det är inte heller mitt mål. Grejen är för icky för att folk ska vilja ta i den, men det roliga är att några som gått med i gruppen tror att den är på allvar!

  @Joshua: tack!

  @Martin: jag tänker mig en pressrelease så fort gruppen kommer upp i 50 medlemmar. Jag måste bara hitta något som Anton skrivit om Facebook-gruppen som jag kan använda.

  @Charlie: För mig handlar det om en artificiell sorg som inte alls har att göra med empati, utan med att man vill känna sig behövd och visa sig god. Jag tycker att Engla-fallet är sjukt tragiskt, men jag kan inte säga att jag sörjer Engla, lika lite som jag sörjer de barn som dött i AIDS i Afrika idag. Det är svårt att sörja någon man inte har någon relation till. Det är alltså meningslösa, symboliska handlingar som fyller ett behov av att vara GOD och EMPATISK, och att bli bekräftad som det. Hade folk verkligen BRYTT sig så hade de skänkt alla pengar SMS:en som gick runt igår kostade till BRIS. Säg att varje SMS kostade 50 öre. Jag fick två. Det var en spänn helt i onödan. Hade man velat tända ett ljus så hade man ju kunnat göra det utan att annonsera ut det och ta foton på det.

  Hela den här ”landssorgen” efter Engla symboliserar något slags parasiterande på sorg hos ett folk som har det alldeles för bra och är för sekulariserade för sin kollektiva intelligensnivå.

  @Ella: roligt och vettigt – full pott alltså. Vad glad jag blir!

 10. Jag har läst här förut… och det du skrivit har varit bra.
  Men det här är verkligen inte roligt någonstans, och inte din Facebook-grupp heller.
  Jo, jag förstår ironin. Men jag fattar inte att man kan sitta och skratta åt att människor tänder ljus för Engla.
  Jag mår faktiskt lite illa över vad folk skrattar åt…

 11. Hej!

  Lysande initativ! Vi måste alla sätta ner foten nu och visa att vi inte tycker om barnamördande! Vi kan inte bara se på när barn förlorar sina liv omkring oss utan vi åste börja agera och arbeta mot barnamördandet. Jag hoppas att du Micke får äta gratis laxsnittar och massa sköna staltiga bidragspengar för ditt hårda arbete mot barnamördandet – likt Anton Abele får du sedan något bra att stoppa i CV’t, tex goda ledaregenskaper osv. :)

 12. @Ellen: jag skrattar inte åt dem. Jag hånar dem. Det är inte själva ljuständandet i sig, jag kan förstå att det i sig kan vara en ritual. På samma sätt som jag kan se att ”tro” är något som hjälper individen. När man börjar missionera sin tro och det blir ”religion”, då är det plötsligt något annat. Alla SMS som skickades denna dag bringade in massor med pengar – men tyvärr till teleoperatörerna och inte till något ändamål. Fast alla ljus som brann bidrog säkert mer än ett antal tusenlappar till valfri organisation!

  @Klabbe: tror du att jag är kvalificerad nog då? Jag menar, Anton må vara en 16-åring med noll koll på det mesta, men han var i alla fall kompis med Riccardo. Jag känner ju inte Engla eller hennes familj. Det kanske gör mig inkompetent att agera talare och rådgivare i frågor som rör barnamord?

 13. Jag har inte kommenterat tidigare, men känner att jag måste nu:

  Som vanligt är ditt inlägg lysande, Micke. Väldigt roligt. Och självklart gick jag med i din grupp på Fejcan (jag känner mig stolt över att vara en av de inbjudna).

  Men hur roligt det än är, är kommentarerna från dem som inte förstår ironin faktiskt ännu roligare…

  =D

 14. @Aronson: Jag bugar och bockar. Visst är det kul när folk inte alls fattar ironin? Fast jag ska inte säga något, jag vägde en stund på huruvida ”Bevara oss från skogsvåldet” var ironi eller inte när jag läste den gruppen. Jag skyller på all alkohol igår.

  @Tommy: … fast det gäller bara kvällar mellan 12 och 05

 15. @Vendettanbettan: psykopat? kom igen nu, du kan bättre. Sist var jag ju i riskzonen för att bli som Bobbys farsa, och gudarna var arga på mig. Då är psykopat inte mycket att komma med.

Kommentarer inaktiverade.