Uppdaterat New York-tips

UPPDATERAT 2012-03-26 Nu går det att få 3G-data i USA via AT&T!

Du behöver 1 GoPhone-abonnemang, en iPhone (funkar fint på 4 enligt källor, och min 4S funkar utmärkt) och wifi vid aktiveringen, för att fixa inställningarna.

Gör så här:

Gå in i en AT&T-butik. Be att få köpa enbart ”a GoPhone kit” utan telefon. Säg inte att det ska vara till en iPhone, då kommer du bara att få en massa argument om att det inte fungerar. Jag fick frågan och sa att jag hade en Android-telefon hemma som jag tänkte använda. Du kan inte  få ett micro-SIM, så du kommer att behöva klippa till SIM-kortet för hand.

Det finns fyra alternativ:

 1. fritt med 10 cent/minut i samtalskostnad och 20 cent per sms, kostnaden dras från en förköpt pott
 2. 2 USD per dag du använder (ringer/sms:ar), fria samtal och sms den dagen. Kostnaden dras från en förköpt pott
 3. 25 USD för 250 fria minuter, fria sms. Gäller i 30 dagar.
 4. 50 USD för obegänsat med samtal och fria sms  i 30 dagar.

Du måste lägga till ett datapaket . Det bästa är 25 USD för 500 MB data.

Jag valde alternativ 2) så för 50 USD (eller drygt 57 med skatt i New York) fick jag 250 minuter, fria sms och 500 MB data.

Jag åkte hem, stängde av ”cellular data” under inställningar, klippte till kortet och stoppade in det i telefonen.

Via wifi surfade jag sedan till unlockit.co.nz/unlockit/ i Safari på min iPhone. Där valde jag att ändra inställningarna till USA – AT&T och installera profilen som sajten gav mig.

Jag gick in och satte på ”cellular data” och voila: fungerande 3G på kontantkort.

Använder du det här rekommenderar jag starkt att du Flattrar originalkällan (jag var den första som Flattrade det inlägget trots att det är 10 månader gammalt) och/eller ger en liten slant till upphovspersonen bakom Unlockit (kan göras genom att surfa från en desktop till sajten).

Gamla tipset (funkar fortfarande om du inte vill testa AT&T)
Det är fortfarande T-Mobile som gäller, men nu heter deras kontantabonnemang ”S70 Loose Activation Kit”. Det finns med 0.5 GB data och 2 GB data. Det senare kostar 70 USD (76.21 inkl. skatter), det förra är 20 USD billigare. I bägge ingår ”unlimited calls and text messages”.

Det lustiga är att jag var inne på T-Mobilebutiken på 700-nånting Broadway och möttes där av ”yeah, we don’t have that anymore” när jag frågade om det gamla abonnemanget. När jag frågade om något liknande så sa hon att det inte fanns något såvida jag inte var student och hade ett studentvisa. Jag gick nedslagen därifrån och tänkte att jag var utlämnad till wifi på Starbucks, men bestämde mig för att ge en annan T-Mobilebutik en chans eftersom samma sak hände förra gången.

I nästa butik var tjejen extremt hjälpsam, sa att det jag ville ha inte fanns men det fanns ett liknande (det jag skaffade). Kontentan: lita inte på någon i butikerna i USA. Ser de lite trötta och ointresserade ut så är chansen stor att de inte vet. Inte ens om de är ”manager”.

UPPDATERING:
Det går att köpa kit även hos Radio Shack, se kommentaren från Magnus Svedberg nedan.

Har du ett kort som köpts för mindre än tre månader (90 dagar sedan) och inte har några pengar (de 70 dollar du fyller på gäller i 30 dagar) kan du fylla på det via telefonen med hjälp av ett kreditkort. På det sättet kan du ha tillgång till nät direkt när du kliver av planet. Det är också ett bra sätt att återanvända kort och slippa jaga rätt på T-Mobile/Radio Shack-butiker.

Stoppa in SIM-kortet.
Ring upp nummer *233
Följ instruktionerna. Du behöver ett kredit/betalkort (både siffrorna, giltighetsdatum och cvc-kod). Du behöver också veta vad faktureringsadressen för kortet är, och telefonnumret som kortet är registrerat på (det vill säga ditt nummer hemma i Sverige, inte det amerikanska nummer du ska fylla på). Jag fick slå in mitt telefonnummer två gånger, första gången påstod den att numret inte var detsamma som kortföretaget hade. Andra gången fungerade det. För dig som vill behålla ditt amerikanska nummer är tipset att fylla på kortet inom tre månader från sista påfyllning även om du inte är i USA (kan göras via T-Mobiles sajt)

25 reaktioner till “Uppdaterat New York-tips”

 1. men om jag har ett at&t-sim från när jag köpte min iPad måste jag ändå vara bosatt i US för att aktivera det eller kommer jag runt det ”problemet” då på nåt sätt? *nyfiken*

 2. Nej, tyvärr. De är inte speciellt stora på det. Jag skulle förmodligen köra T-Mobiles kontantkort i min smartphone och sen använda wifi-näten på t ex Starbucks för min dator. T-Mobile spärrar möjligheten att använda iPhone som wifi-hotspot och 2 GB går åt fort om man börjar använda den som modem.

 3. Hej! Jag har en fråga om hur man gör när man åker därifrån. Måste man inte fortsätta betala då eller gäller det bara en månad?

 4. Hej! Jag har en fråga om hur man gör när man åker därifrån. Måste man inte fortsätta betala då eller gäller det bara en månad?

 5. Hej. Nyss hemkommen för 3 dagar sedan.

  I USA köpte jag T-Mobiles ”New Customer SIM Activation Kit” på Radioshack. Detta står på baksidan. På framsidan står det ”No Annual Contract Activation Kit”. Foldern är rosa.
  Killen i butiken hjälpte mig aktivera det direkt på plats.
  Och jag la till 2 Gb data för 70 USD.

  Funkade kanon trots att de bara har Edge (2.5G).

 6. Nej, abonnemanget är att likna vid ett kontantkort. Det gäller i 30 dagar från betalning, sen måste man betala igen eller så slutar kortet att funka/gälla efter 90 dagar.

 7. RadioShack verkar inte heller gälla längre http://www.engadget.com/2011/07/26/radioshack-ditches-t-mobile-for-verizon-switcheroo-happens-sept/

 8. Jag har ingen aning, jag har aldrig slagit i taket. Du kan inte köra tethering, och för mig har det varit svårt att få upp 2 gb över edge hur hom helst (:

 9. Har de inte 3G nånstans? Nä annars lär det ju bli svårt att komma upp i de datamängderna.

 10. Hej, vet du hur det fungerar om man skulle ha en android istället för iPhone (jag planerar köpa en olåst snart här i Sverige)? Säg att man skulle köpa alt. 2 med 2GB data, är det bara att ploppa i sim-kortet och köra eller måste man ända trixa lite? Är inte så insatt i termerna här och har inte tagit reda på vad flattra osv innebär.. Åker till USA snart, skulle underlätta en hel del att kunna navigera efter mobilen.

 11. Hej,
  kanske dum fråga men får jag om jag köper ett amerikanskt simkort från T-mobile och ett data 30dagarsabonnemang ett amerikanskt telefonnummer? När jag surfar runt verkar det som man oftast flyttar med sitt existerande nummer och det verkar ju dumt använda det svenska numret.

Kommentarer inaktiverade.