Vajande fanor

Vissa av de turkiska flaggorna här i Istanbul vajar på ett lojt, renderat sätt som jag annars bara sett i datorspel eller skärmsläckare. Andy tror att det är tyget i flaggorna som ger den effekten, men jag har börjat noja över att att matrixen är instabil här, och att jag ska bli felrenderad – eller värre, utslungad i verkligheten – om jag tar ett felsteg.

Ignorance is bliss.

Jag har druckit det godaste goda sen champagne med lychée-juice: lemonad med mynta från The House Café här i Istanbul. Om man inte sötar lemonaden och istället lägger till lite sockerlag och Mount Gay borde man få en fantastisk sommardrink.

Jag döper den härmed till Mint Gay.

Förutom sol, som jag förstått är en bristvara i Sverige denna vecka, så saknar Sverige en annan sak som finns här i Turkiet: Starbucks. Venti ice latte känns otroligt pretto att säga, men smakar sjukt mycket godare än någon islatte jag fått i Sverige. Jag gissar att det beror på att de på Espresso House i Sverige bara häller på kall mjölk direkt ur paketet på en espresso-shot, medan de på Starbucks först värmer mjölken innan de häller den över isbitarna och espresson.

Andra bloggar om: , , ,

6 reaktioner till “Vajande fanor”

  1. Lemonad med mynta? Jag antar att du har smakat Mojito? Det är min favoritdrink. Och Brians. (Du vet, hunden i Family Guy. ”I don’t think it’s a gay drink. Mo-ji-to.”)

  2. Är du i utlandistan idag eller har du BodyJam som vanligt? *hoppas på BodyJam eftersom jag äntligen är frisk och kan gå*

  3. Jodå, Mojito är en av mina stora favoriter. Mint Gay skulle definitivt påminna om den, men lemonadsmaken skulle här vara distinkt.

  4. Istanbul är en av de mysigaste och mest udda och fantastiska städer jag varit i! Men akta dig för att dricka saker om du går på Turkiskt bad…
    …min mage gav mig allt inklusive feber i två dagar efteråt och jag var fast med att äta (en iofs fantastisk) middag på det där James Bond-fyrtonet ute i Bospren.

    Äsch. Finsmakare. Latte som latte. Det är ju ändå bara välling med kaffesmak – vi ses på EspressoHouse för en fika när du är tillbaka. Jag vill höra allt om Istanbul. :)

  5. Jag ska på Hamam, det är en av grejerna på min lista. Jag ska akta mig för drickandet, och it’s a date baby! Du är väl i Stockholm under Pride?

Kommentarer inaktiverade.