I am Mac

Jag tänkte först att det var ett aprilskämt riktat mot mig personligen (inbilsk, check!) när jag såg det här inlägget hos Åkestam.Holst. Jag menar, morgonlatten och tandblekningsskenorna på kvällen är två av de stora ritualerna i mitt liv just nu. Sen kollade jag in filmen.

– Fem par sneakers om året. Check! (Senast: Adidas TS Pro Low, snart: Nike Airforce 1)
– Självupptagen. Check! (Kom igen, jag har en hel blogg tillägnad mig själv och vad jag tycker)
– Ekologisk mat. Check! (Jag äter aldrig mördarbananer)
– Starbucks. Check! (Min favoritkopp och världens snyggaste vattenflaska)
– Perfektionist. Check! (Hur stavas ”good enuohg”?)
– Miljöbil. Better up! (Good enough isn’t. Jag åker kollektivt.)
– Betalar för nedladdad musik. Check! (Nyaste: Maia Hirasawa, ”The worrying kind”. Dessförinnan: BWO, ”Lay your love on me”)
– Gay. Check! (En straight Mac är ungefär som en … fyrkantig cirkel.)

Fråga: är jag sån här för att jag är Macanvändare, eller är jag Macanvändare för att jag är så här?
Svar: Jag är Macanvändare för att jag är så här. Jag har använt Windows hela livet, ända fram till jag fick min första Macbook som arbetsdator den 5 februari i år. Övergången gick så snabbt och smidigt att jag numera svär över att Mac-genvägarna inte funkar på min PC hemma. Att byta till Mac var lite som att hitta hem. När min iPhone kommer igång natten mot måndag nästa vecka är jag bara en iMac från total migrering.

We are Mac. Resistance is futile.

Andra bloggares inlägg om , , ,

6 reaktioner till “I am Mac”

 1. Hej igen, hopparfrände. Jag har funderat på en sak. Varför har ingen seriös biltillverkare insett makten i äpplet? Här finns en folkgrupp som visserligen är spridd över hela världen, men med kapital och tydliga gemensamma nämnare. Miljöbil, schmiljöbil, säger jag. Varför vill man ha en bil som är som de andra, fast lite, lite bättre? Jag vill ha en bil som är så mycket bättre och skiljer sig på samma sätt som Mac är bättre än PC. Vi pratar (eller jag gör det) form, funktion och prestanda. Visa mig det och jag frågar var jag skriver under!

 2. Apple rules. Tyvärr måste jag dock sänka dina förväntningar på iPhone. Köpte en och sålde den lika snabbt. Lysande som iPod och multimediamaskin, kass som mobil.

 3. Daniel: En Apple-bil? Haha. Jag kan tänka mig att Jobs skulle älska tanken. Och med tanke på att bilar är high tech är det kanske inte så långsökt.

  Tommy: Jag försökte med Ubuntu på min hemdator. När jag fick pilla mig blodig för att få nätverkskortet att funka, och när grafikdrivrutinerna inte alls ville leka gav jag upp och installerade Vista. Nu får det vara så här tills jag skaffar hemma-mac.

  Cederhaus: Utveckla gärna. Jag har testat allt utom själva telefondelen, och är så betagen i den att telefonen måste vara riktigt skräp för att jag ska bli missnöjd.

 4. Väldigt dålig mottagning/antenn. Får inte kontakt med operatören, ibland får man ringa 6-7 gånger för att komma fram. Folk som ringer mig kommer inte fram. Flyttar man SIM.kortet till annan mobil funkar allt perfekt.

  Plottrig virtuell knappsats, nästan omöjligt att skriva. MMS finns inte. Allt detta kan såklart bero på att jag importerade en upplåst iPhone från USA. Men för mig funkade den tyvärr inte.

 5. Micke: Att vara vag är en av mina hobbies.
  Gillade verkligen Star Trek-referensen som ingen annan fattade.
  Anledningen till att jag tog upp Ubuntu var för att Linux känns lite som en motpolen till Apple. Linux är helt fritt och anpassningsbart, men apples produkter är helt låsta på alla sätt och vis. Ju fler val, desto svårare blir programmeringen. En PC har oändligt med hårdvara, Apple bestämmer har några alternativ, men de styr själva vilka de alternativen är själva. Typ.
  Ubuntu har varit väldigt krångligt, men det är det inte längre. Hårdvarustödet är det som har varit värst innan, men det är otroligt bättre nu. Mitt tips är att testa Ubuntu 8.04 när det släpps om 20 dagar. (Det är ok att göra reklam för grejer som är helt gratis va?)

Kommentarer inaktiverade.