Internt memo från DN avslöjar censuren av horor

INTERNT MEMO
Till: Samtliga medarbetare
Från: Maria Schottenius

Medarbetare, jag hoppas att ingen har missat det faktum att vi på DN enbart pratar om prostituerade kvinnor, aldrig med dem. Den som på något sätt kommenterar affären med den förtappade kvinnan som inte har skam och vett nog att hålla tyst om att hon säljer tillgång till sitt sköte för pengar kommer kallas på enskilt, moralupprättande helgsamtal med undertecknad.

Ni som känner oro för att kolleger på moraliskt underlägsna publikationer skulle ställa frågor kring det hela kan vara lugna, då Pridefestivalen är i antågande. Under Pride-veckan kommer samtliga tidningars nyhetsplats och alla ledare och krönikor att fyllas av homosexuella saker. När Pride är över kommer den skamlösa horan att vara gamla nyheter.

Angående Pride vill jag påminna om att DN:s policy är att homosexuella aldrig har sex, då homosexuellt sex innebär anallekar och vaginalfisting vilket är högst omoraliskt.

Många av er har hört av er och undrat hur detta går ihop med hållningen ”oberoende liberal”. Jag förstår er oro, då det är omoraliskt att ljuga. Därför kommer DN från och med idag att ändra andra stycket i ”Om Dagens Nyheter” till följande:”[…] Maria Schottenius Moral är den mest täckande beteckningen för denna position, som är rotad i DN:s tradition alltsedan Maria blev chefredaktör till att utom titeln 2005. […]”

Till sist vill jag påminna om belöningen som är utlyst för den som avslöjar vem som klottrade ”Maria Schottenius är en frigid moraltant som idkat det fula med Mustafa Can” på personaltoaletterna.

Hur kan DN:s medarbetare skriva om Pride när deras stolthet måste ligga på samma nivå som någon som tar den i alla hål utan skydd för femtio öre och ett gammalt tuggummi? Det kan inte finnas många journalister i Sverige som missat det faktum att DN idkar tyst censur av sexsäljerskan Isabella. Samtliga av dessa borde skämmas öronen av sig för att de inte skrivit något (Södermanlands Tidning undantagen). All heder till Louise och alla andra som vägrar låta det hela bara kallna och blåsa förbi.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

14 reaktioner till “Internt memo från DN avslöjar censuren av horor”

 1. :D Helt oväntat – men faktiskt på tiden – ett skott på schottis!

  Nu måste jag förklara för alla runt omkring vad det är som är så himla roligt eftersom jag garvade, och det värsta är, det är egentligen inte roligt alls att berätta om hela Isabella-affären. Men jag ska nog klara av det! ;-)

 2. *Skrattar* så jag kiknar här!
  Precis min typ av humor. När det är som värst så börjar jag själv ofta skämta om det horribla i alla möjliga situationer. Du skulle hört mig och Louise härom kvällen, när vi snacka med varandra i telefon jag höll på att dö av skratt då…

  Och idag ringde min älsta kollega upp mig och klaga över att hon för sin häsla skull verkligen inte borde röka eller dicka rödvin. Det enda häslosamma jag får lov att göra är att göka, men jag gillar ju att röka o kröka också! ;-)

  Hon har sålt sexuella tjänster sedan 1953! Respekt!

 3. Jag blir så jäkla förbannad varje gång jag ska förklara Isabella-affären. Det är så sjukt att en av Sveriges största dagstidningar (liberal till på köpet) beter sig så här.

 4. Den här historien är så absurd. Jag ville inte låta den svalna, för jag är övertygad att DN:s taktik är att hoppas på att det blåser över. Det är sjukt att man ska bli censurerad på grund av sitt yrke.

 5. Jag har en gås oplockad med Schottenius. Sedan hela Mustafa Can-Elit-knäcket har hon fått personalisera all moralisering som DN för sig med.

  Jag tror dock inte hon kommenterart, för då skulle hon ju erkänna att hon läst det och dessutom ge hela grejen mer uppmärksamhet. Hon är moraltant extraordinaire, men hon är nog inte helt korkad.

Kommentarer inaktiverade.