En sen Bögjävlar-fundering

En fundering kring boken och fenomenet Bögjävlar:

Karl Andersson, mannen bakom tidningen Destroyer, har gjort ungefär det Bögjävlarna skriver om sin bok: Karl saknade en produkt och skapade den. Han skiter i vad andra tycker och han påstår sig inte presentera någon annan än sig själv.

Minst tre av bögjävlarna har mig veterligen direkt koppling till Karl Andersson.

Karl och Destroyer omnämns i förbigående på i alla fall ett ställe i boken, ändå fick Karl Andersson mig veterligen inte ens frågan om han ville skriva ett avsnitt till boken. Det hade varit en sak om hans infallsvinkel inte fått plats, men att inte ens få frågan … well, det gör ju att i alla fall jag undrar varför.

Jag vägrar att tro att det beror på att Destroyer av vissa klassas som en pedofiltidning. Det skulle ju innebär att alla Bögjävlarna bara var Schotteniuska moralhycklande penistanter i maskeraddräkt med horn. Jag tror bättre om de två Bögjävlar jag träffat irl.

Så, Bögjävlar, vad säger ni?

Andra bloggar om: , ,

4 reaktioner till “En sen Bögjävlar-fundering”

  1. Bögjävlarna må vara iedalister men de verkar också vara sjukt strategiska i hur de lanserat boken. Om Karl Andersson skrivit som man skulle gissa om Destroyer och hans take på det hela så hade han säkert snott all medieuppmärksamhet och den eventuella nya bögmedvetenheten skulle nog stannat kvar i garderoben. Om det är bra eller inte att det inte har blivit så kan man förstås ha olika åsikter om.

  2. Det är en sak, som jag kanske någonstans kan förstå. Men då borde väl Karl fått frågan i alla fall? Jag tänker att han kanske skulle skrivit om något annat, Karl har varit inblandad i så mycket mer än Destroyer. Dessutom är ju flera av texterna i Bögjävlar så bra att jag inte tror att en text om Destroyer skulle kunnat knuffa undan dem ur rampljuset.

  3. Destroyer nämns inte i boken. Jag står däremot på tacklistan.

    Rent generellt har naturligtvis Bögjävlarna ingen skyldighet att be varenda kotte som gör nåt radikalt att vara medförfattare.

    Men så far inte fallet den här gången. Följ länken för min berättelse om bakgrunden till Bögjävlar.

  4. Jag har inte boken här, men visst nämns incidenten där Böglobbyn pratar om dig som ”homosexuellas värsta fiende”? Det kanske bara är du som nämns, och jag minns det som Destroyer eftersom det väl var Destroyer som låg bakom uttalandet?

    Hur som helst, det ska bli riktigt spännande nu när Stefan & co måste svara. Jag fattar inte hur han tänkte när han vägrade ge sig in i debatten i dessa bloggtider, när allt är mer transparent än för tio år sedan.

Kommentarer inaktiverade.