Inbjudan: Betatesta Ett Tryggare Samhälle

Minskad arbetslöshet.
Slut på våld i hemmet.
Minskad brottslighet.
Ökad trygghet för hela befolkningen.

Det är fyra av målen för projekt Ett Tryggare Samhälle, kodnamn ”Winston Smith”.

En kort sammanfattning:
Samtliga hushåll kommer få kameror som kan fjärrstyras från en övervakningscentral. I övervakningscentralen övervakas kamerorna av operatörer dygnet runt. Vid misstanke om brott kan operatörerna direkt larma en polispatrull.

Varje hushåll kommer att få en kamera per rum. Första beta-subjektet bor i en etta, och har fått en prototyp av kameran installerad hemma hos sig. Just nu tränas ett tiotal operatörer i övervakningsmjukvaran. Om du är övervakningsoperatör går du till denna sida. Notera att detta är ett så kallat betastadium, och vissa barnsjukdomar kan förekomma, till exempel fungerar övervakningsmjukvaran endast om du har Internet Explorer. Du måste acceptera installationen av den så kallade ActiveX-kontrollen för att kunna se kameran. För att styra kameran, klicka på ikonen med handen, och klicka sedan på bilden för att rikta kameran dit. Vänligen notera att max 20 operatörer kan se prototypen åt gången. Får du inte upp något kan det bero på att det för tillfället är fullt.

Bakgrund:
Det görs för lite för att beskydda befolkningen från yrkesbrottslingar och terrorism. De medel som finns idag räcker inte. Att FRA troligen får avlyssna all e-postkommunikation från och med juli är ett steg på vägen, men inte tillräckligt.

Vi måste tänka på barnen och beskydda dem från pedofiler, barnpornografi och mördare. Vi har redan lagar som förbjuder all typ av grafisk skildring av personer under 18 år som har sex. Inte ens teckningar är tillåtna. Internet står för de största hoten. Idag tillhandahåller Polisen en lista över webbplatser de finner olämpliga, som de största internetoperatörerna i Sverige sedan blockar. Det var första steget mot en digital trygghet för barnen, ett litet steg men ack så viktigt.

Det optimala vore att inskränka yttrandefriheten så att vidriga tankar och texter som pedofiler kan tänkas framföra blir förbjudna. Tyvärr har yttrandefriheten idag för många försvarare. Yttrandefrihet på bekostnad av barnen är inte vad en kristen värdegrund handlar om, och den allmänna moralen borde kunna styra samtalet bättre än yttrandefrihetslagen.

Att övervaka personer är att göra dem trygga. Den enda som rimligtvis kan motsätta sig övervakning är den som har planer eller tendenser på att begå illegala eller djupt omoraliska handlingar. Den som har rent mjöl i påsen har inget att frukta.

Det blocköverskridande initiativet Ett Tryggare Samhälle, under ledning av Beatrice Ask Bodström, kommer att lösa samtliga ovanstående problem. När befolkningen inser hur trygga de blir av övervakningen kommer motståndet mot att inskränka yttrandefriheten sjunka så pass att de ovan nämnda nödvändiga ändringarna kan göras.

Allt för att skydda barnen och befolkningen!

Andra bloggares inlägg om , , , , ,

4 reaktioner till “Inbjudan: Betatesta Ett Tryggare Samhälle”

  1. Freddi: Du missade ”Winston Smith” :-)

    Lennart: Jag vet. Det är Linksys fel. Det är de som tillhandahåller både kamera och ActiveX-kontroll. Jag surfar själv med Firefox, så jag är inte så jätteglad.

Kommentarer inaktiverade.