Så sverkar du SF utan att sluta gå på bio

SF är inte intresserade av att tillhandahålla service till dig som biobesökare. Därför spärrar de ut den enda sajten med biotider (historien och vidare läsning finns på Bloggywood), som fungerade i mobilen. Med tanke på att SF näst intill har en monopolställning i storstäderna känner de sig lugna. Jag spenderar mellan 2000 och 3000 på SF:s biografer per år, men nu tänker jag sverka dem lite. Här är sex grejer jag tänker göra för att minska SF:s marginaler. Hakar du på?

1. Gå på alternativa biografer. I Stockholm visar Grand på Sveavägen och Victoria på Götgatan flera av filmerna som går på SF:s biografer. Grand och Victoria drivs av Svenska Bio, som visserligen delvis ägs av SF, men pengarna hamnar inte direkt i SF:s fickor.

2. Aldrig köpa godis i SF:s biografer. Marginalerna på popcorn och läsk är flera hundra procent, och SF tjänar stora pengar på framför allt dessa två produkter. De flesta biografer har en godisbutik i närheten. I 9 fall av 10 har dessa butiker också bättre utbud och lägre priser. Alternativ i Stockholm:
Filmstaden Sergel: godisbutiken i biljetthallen vid Hötorgets tunnelbanestation har bra priser och utbud. Godisbutiker finns också precis intill Filmstaden Sergel, både på Slöjdgatan och Sergelgatan.
Rigoletto och Saga: 7-eleven lite längre ner på Kungsgatan
Filmstaden Söder: 7-eleven bredvid Burger King på Medborgarplatsen

3. Köpa mina biljetter i kassan. Jag tänker inte boka biljetter, bokningsavgiften är ren vinst för SF. Jag tänker inte heller köpa biljetter på nätet, det är mycket billigare för SF än om jag handlar dem i en kassa. Två tips: du kan köpa biljetter till alla SF-biografer i samma stad från valfri biograf, och biljetter kan också köpas i godiskassorna.

4. Låta skräpet ligga kvar vid stolen. Eftersom föreställningarna har fasta tider kommer det behövas mer städpersonal för att ställa i ordning salongerna om det är mycket skräp i gångarna.

5. Undvika SF:s hemsida så långt det går. De får intäkter från annonserna på sin hemsida. Alternativ för att få veta när filmer går är att kolla tidningarnas bioprogram (finns i såväl morgontidningarna som gratistidningarna) eller ringa SF:s automatiska upplysning på 08-562 600 00.

6. Gå ur bioklubben. Datat som SF samlar om mina biobesök är mer värdefullt för dem än de fribesök det här genererar.

Andras blogginlägg om , , ,

3 reaktioner till “Så sverkar du SF utan att sluta gå på bio”

  1. Hahaha… jättebra. Jag länkade hit. SF vill stänga Göteborgs finaste biograf, Palladium imorgon – till fördel för två idiotiskt fula multiplex. Det är helt hemskt. Tack för kul råd. ;D

  2. SF är inne på sina första dödsryckningar. Jag tror att det är bra, vi måste ha en biodöd i Sverige där monopolet bryts, innan små aktörer som bygger lite mer lyxupplevelser tar vid.

    Igår var jag på bio och sa till i kassan att jag sverkade dem när jag fick frågan om biokort. Kassörskan gick i försvarsposition och tyckte att SF handlat rätt. Förmodligen funkar personalindoktrineringen ganska fint på SF.

  3. Tycker verkligen att du kampanjar helt rätt, störta SF i grunden, om det går, skulle vara önskvärt.
    Har själv jobbat på SF Sergel och det är ett modernt slaveripalats som ockrar på allt som finns. Säljer bara giftiga prylar också, godiset dvs och läsken.
    Hoppas du har massa followers som tar dig på allvar, för det här är värt att agera på!

Kommentarer inaktiverade.