Om konversationer är som att hoppa kråka, så hade jag tennisbollar men ingen vägg

21.10 2008-02-05 skrev Straightacting-grabb:
Tjena! Blev bara lite nyfiken på vem som ”officiellt” delade ut priset till ”täbys fastaste häck”….hur länge får du njuta av segerns ”sötma” ? :-)

21.12 2008-02-05 skrev mikey:
en tjej med grym koll på täbys fasta häckar. och än så länge är jag obesegrad. hon har inte utsett nån ny sedan dess. inga mutor var inblandade.

får jag ställa en fråga som du förmodligen kommer uppfatta som rätt provocerande?

21.13 2008-02-05 skrev Straightacting-grabb:
fråga på du bara…, sitter och är uttråkad och snackar gärna…oavsett om du provocerar eller ej :-)

21.29 2008-02-05 skrev mikey:
hur går ”straightacting” ihop med att bli påsatt av en kille? det är väl så ”ostraight” något kan bli, och i samma sfär som att suga av en kille?

21.34 2008-02-05 skrev Straightacting-grabb:
Var det inte mer provocerande än så :-)

Svar på din fråga blir således (som till alla andra ”provocerande” killar)…. när jag ”kom ut” så var det ett väldigt vedertaget ord som iaf då betydde maskulin och att man ofta tas för att vara straight då man inte avviker från det ”normala”….

Dvs det handlar inte om att spela ngn som man inte är. Lika lite som många fjollor lägger på en fjollig fasad för att få ngn form av identitet….

Kort och gott ett gammalt (tydligen från medeltiden) som påvisar att man är maskulin….

Är det någorlunda bra förklaring?

21.44 2008-02-05 skrev mikey:
ah. okej. jag har aldrig sett det som ett sånt begrepp. det finns ”maskulin”, så jag såg aldrig ett behov av en synonym och tolkar ”straightacting” som något helt annat. ”straight acting” förutsätter att det finns något som är ”gay acting” och då kan man ju fråga siga vad ”gay acting” är och varför man ska kalla sig bög om man är straight (acting)?

jag köper att du ser det som en synonym till maskulin, och jag noterar att man är straight acting om man inte avviker från ”normen”. nu avviker jag från normen i alla möjliga avseenden, och ser det som en enorm tillgång att göra det, så vi är rätt olika där. jag skulle snarare betona mitt avvikande från normen, än mitt tillhörande till den. eftersom jag ändå blir ihopbuntad i alla normer så mycket ändå.

21.49 2008-02-05 skrev Straightacting-grabb:
Vet inte om jag kanske var lite otydlig. Men det handlar inte om att jag inte ser mig själv som bög. Det är mer att jag har alltid blivit tagen som vilken kille som helst, dvs enligt ”normen” straight.

Sedan jag kom ut har inget av det ändrats alls. Det är precis som tidigare. Man behöver inte lägga till massa tjafs i sin personlighet och bygga hla sitt liv kring sin läggning bara för att man ”råkar” dela säng med en grabb i stället. Det är väl snarare det jag tar ställning för…

Har svårt för fjollor, även om de givetvis får vara fjollor för mig. Det är dock inte den ”typen” av människor jag känner att jag har ngt gemensamt med…

22.32 2008-02-05 skrev mikey:
vet du, då har vi väldigt lite gemensamt. jag tycker inte att ’fjollighet’ är något jag kan döma ut en människa från min umgängeskrets för. från potentiella sexpartners, visst, eftersom jag tänder på maskulinitet, men inte från min umgängeskrets.

och jag känner definitivt inget behov av att markera min grabbighet, manlighet eller mitt avstånd från fjollor.

22.38 2008-02-05 skrev Straightacting-grabb

Har aldrig påstått att vi har ngt gemensamt heller :-)
Sen om du dömer mig för att jag väljer att inte umgås med fjollor så är det i så fall din sak. Jag dömer ingen för att varken vara fjolla eller umgås med fjollor. Men jag väljer att inte göra det….

…och det gör jag inte för att markera min egen grabbighet, utan för att jag känner att jag har gemensamt med grabbiga killar än fjollor….och som du är inne på själv så bör man ha ngt gemensamt för att ha ngt utbyte av varann….eller hur?

(Jag la ner här, mina grannar klagade på det vinande ljudet av poänger som missar målet)

Andras blogginlägg om , , , ,

3 reaktioner till “Om konversationer är som att hoppa kråka, så hade jag tennisbollar men ingen vägg”

 1. Wow! Han var verkligen en vinnare…
  Homofoba bögar är rätt spännande. De tycker inte om att avvika från normen, men det är precis det de gör. Eller så är kanske självhat en norm för homosexuella?
  Å andra sidan så är heterosexualiteten en av många normer att avvika ifrån, men bara för att man är så pass klipsk att bryta mot den normen när man är bög, så behöver man inte ha hjärna nog att utforska hur genomruttna vissa andra normer kan vara.
  Jag menar, vad tycker vi om grabbigheten? Äcklopäcklos!
  Så fick slänga ur mig lite fördomar mot en norm i enlighet med reglerna i den stora kastaskitpåandraskolan.
  Om någon kallar mig grabb igen så byter jag kön.

 2. Jag tror jag var tillsammans med den killen ett par månader för ca 100 år sen. Är det samme så brukade han gnälla som en liten tjej då han fick den i rumpan..

  He he he

 3. Tommy: integrerad homofobi är ganska stort. Tyvärr. Är man uppväxt i ett samhälle där det inte riktigt är okej att vara det behöver man gå ett par vändor innan man är färdig med det.

  Henrik: haha. ”gnälla som en liten tjej”, jag tror att den beskrivningen skulle såra hans straighta acting rätt mycket.

Kommentarer inaktiverade.