Anmärkningsvärt 14 juni 2011

 1. Husera och Per Karlqvist sökmotoroptimerar
  – PR, SEO Per Karlqvist på Husera är en riktigt urusel mäklare, vilket beskrivits utförligt av Johan Folin. Istället för att be om ursäkt och inse att det var Per som agerade idiotiskt försöker Husera och Per Karlqvist rädda sig genom spambloggar som ska fixa deras SEO. Bilden jag har i huvudet är Per Karlqvist som borrar hål i en båt för att dränera det vatten som läckt in. Hur som: använd dig inte av Husera. Även om majoriteten av dem som jobbar där säkert är bra och kompetenta så är ledningen uppenbarligen … labil.

 2. Internets mest hatade svensk – och du har aldrig hört talas om honom | Kwasblogg
  – INTERNET, 4CHAN Det här är onekligen spännande. Om Facebook är preparerade spår så är 4chan off-pistområdet som majoriteten aldrig ser. Här är en historia om internets mest hatade svensk. Onekligen en jobbig historia.

 3. Groupon in Retrospect | Posies Cafe
  – GROUPON, MARKNADSFÖRING En historia från en caféägare om hur en Groupon-deal nästan ruinerade deras affärsverksamhet. Jag är en av dem som inte förstår det stora med Groupon. Jag är inte heller säker på att alternativen som finns är bra. Saverly tycker jag lyckas hålla tonen, men de är inte speciellt aktiva.

 4. Girls on top (en liten men lång text om varför kvinnor väljer att modeblogga) « Linna Johansson
  – JÄMSTÄLLDHET, MODEBLOGGARE Linna Johansson är jävligt smart, jag gillar hennes inlägg som handlar om träning som är skrivna ur ett helt annat perspektiv än mina. Hon är ofta skarp, och i det här inlägget är hon extra briljant när det gäller modebloggare och det onödiga föraktet mot dem.

 5. Världsrekord! | The Viktor Report
  – DEBATT, SAMHÄLLE Viktor Barth-Kron är så vass ibland att rakblad har en del att lära sig. I det här fallet när han drar ner byxorna på Johan Westerholm (som ärligt framstår som en riktig tomte utifrån det här) när denne hävdar att de som inte är med i en Facebook-grupp måste vara antagonister till gruppens syfte.

 6. Blygsamt skryt. – Lisa Magnusson | Rodeo Magazine
  – TWITTER, JANTE Jag tycker att Lisa Magnusson gör en skarp analys av @blygsamt_skryt. Humor är ofta en förevändning för mycket, och jag tycker man ska kunna skämta om allt men tajming och kontext är viktigt. Vissa har det, vissa inte (se även Glenn Hyséns tweet om Anton och att ”ta den där bak”).

 7. Bögar okej om de stannar i garderoben? – Metro
  – HBT, SAMHÄLLE Det är skillnad på borgerlighet och borgerlighet. Det finns mycket av Johan Norbergs borgerlighet som jag kan skriva under på, och lite av Roland Poirier Martinssons. Jag tror att det här kommer att bli Alliansens stora problem på sikt: hur kan RPM:s och Johan Norbergs ideologier klumpas ihop till en och samma? De skiljer sig markant som synes.

 8. Eric Rosén: ”Roland PM:s osmakliga inkonsekvens” | Inrikes | Nyheter | Nyheter24
  – HBT, SAMHÄLLE Eric @detljuvalivet Rosén skriver bra om Roland Poirier Martinssons logiska vurpor som kommer av att försöka klä sin avsmak för homosexuella i något slags politiska argument-skrud.

 9. JMW Kommunikation » Din tidsfrist är 48 timmar
  – SOCIALA MEDIER, PR Utmärkt genomgång av en ”händelse” som leder till reaktioner inom sociala medier, och hur man som organisation kan agera för att krishantera eller kapitalisera (svor jag i kyrkan nu?) av allas vår @britstakston

 10. Waggler
  – INTEGRITET, SOCIALA MEDIER När jag först läste om den här tjänsten undrade jag vem som låg bakom, för affärsmodellen verkade helt ohållbar. Tanken var att man skulle dela med sig av sina kontoutdrag och få rabatter i de butiker man ofta handlade på. Nu visar det sig att det var en undersökning över hur många som kunde tänka sig det integritetsingreppet: 7% av besökarna lämnade intresseanmälan. Intressant!

 11. The Unstraight Museum
  – HBT, HISTORIA Världens största och världens första internationella HBT-museum kommer snart. Jag är en av de inblandade, tillsammans med ett gäng riktiga smartskallar.

 12. Regeringen måste slå vakt om jobben på Internet | Anders S Lindbäck @ Kunskapssamhället
  – SAMHÄLLE, INTERNET Jag vet inte vilket hjärnsläpp Pär Strömbäck på Netopia fick när han skrev debattartikeln på SvD idag, men så här borde den ha sett ut. Tack Anders Lindbäck!

 13. Anatomy of a trending topic: How Twitter & the crafting community put the smackdown on Urban Outfitters | My Aim Is True
  – TWITTER, SOCIALA MEDIER Intressant fall som visar hur någon med bara 1000 followers kan få ett märke som Urban Outfitters att agera i något som närmast känns som smått paniskt.

 14. PLAYING IT STRAIGHT – A Month of Giving Up Everything Gay – Vice Magazine
  – HBT, HUMOR En kille testade om man kunde bota sin homosexualitet genom att ta till självhjälp. Metoderna han testade var såna som förespråkas av olika EX-GAY-organisationer. Mycket rolig läsning.

 15. Twitter bortom topplistorna « antropomorf
  – TWITTER, SVERIGE Utmärkt text av Christofer (@dreadnallen) kring problematiken med att mainstreammedia inte har koll på Twitter och vänder sig till personer som Måtern Andersson (som säkert är rolig, men uppenbarligen har noll koll på Twitter egentligen). Att utse ”bästa twittraren” säger mycket om hur dålig koll TV4 har. Lägg sen till Parisa Amiri som ”sociala medier”-expert och katastrofen tar nästan komiska proportioner.

 16. How Police Officers See DSLR Cameras
  – SAMHÄLLE, SATIR Det här må vara satir, men det träffar rätt bra. Vi har ju en liknande diskussion i Sverige, och jag är mycket rädd att Beatrice Ask & co kommer att använda den föreslagna lagen om fotografering för att inte poliser ska kunna fotograferas fritt. Jag har som synes noll förtroende för Dolores Umbridge … förlåt, jag menar Beatrice Ask i rättsfrågor.

 17. YouTube – How Many Gays Must God Create Before We Accept That He Wants Them Around?
  – HBT, RELIGION, SAMHÄLLE I USA är samhällsdebatten en annan när det gäller religion. Landet är inte lika sekulariserat som Sverige. Det är intressant argumentation från en demokrat inför omröstningen i Minnesota. Att argumentera med religiösa på religiösas vis. Det är också en fråga jag vill rikta till svenska religiösa personer som anser att homosexualitet inte är okej: ”hur många homosexuella måste gud skapa innan ni accepterar att hen vill ha oss här?”