Anmärkningsvärt 2 mars 2012

 1. Narkotikahundar i Landskronas skolor – hd.se
  Jag tror inte mina ögon när jag läser den här nyheten. Nog för att jag de senaste åren tappat förtroendet för svenska polisväsendet, men jag trodde inte att jag på allvar skulle använda termen “fascister” med poliser. Nu gör jag det. Skolor är inte “allmän plats” (bara det att en polis inte har koll på det känns ofräscht) – och att behandla ungdomar på det här sättet är helt jävla vidrigt. Hur många vuxna skulle vara okej med att poliser gick omkring på arbetsplatserna med knarkhundar?
 2. När könet är okänt | Nöjesguiden
  Margret Atladottir skriver om ordet “hen” i Nöjesguiden. Det som slår mig som intressant är att det mest är män som kommenterar negativt om det ordet. När något upprör heteromän som läser Nöjesguiden, då känner jag en obstinat längtan att göra det än mer. Från och med nu ska jag använda hen mycket oftare.
 3. Järnnatt – Södra Teatern
  Om du har möjlighet att se denna pjäs, gör det. Jag såg första publikrepetitionen, och den är riktigt jävla skitbra.
 4. Ladbrokes är superkackiga på att vara sociala
  En av de stora poängerna med MyNewsDesk är att det ska vara ett socialt pressrum. Man kan kommentera pressreleaserna, se vilka bloggar som skrivit om dem, dela etc. Jag kommenterade felaktigheten om antal tweets per sekund i Ladbrokes pressrelease den 23 februari, och kommentaren är fortfarande inte publicerad den 1 mars (och faktafelet kvarstår). Riktigt pinsamt.
 5. Bögministeriet
  Sveriges bögigaste och mest bögiska podcast – och jag är med i den! Första två avsnitten är ute nu. Första handlar om ”Bögresan” och andra om bögklichéer
 6. Pressmeddelande: Dödshotad regimkritiker utvisad under stort hemlighetsmakeri | Jonas Bergström
  Alliansen är jäkligt duktiga på att sköta Sveriges ekonomi. Men medmänsklighet? Det finns ingen. Det hjälper inte hur mycket fru Reinfeldt dyker upp i puttinuttiga reportage i tidningar när hon vägrar intervjuas av kritiska journalister, och det hjälper inte regeringen när Migrationsverket gör så här.