Anmärkningsvärt 1 november

I denna blogg kommer ”anmärkningsvärt” bara att handla om svenska länkar. Alla länkar på engelska hamnar i min engelska blogg.

Vi börjar med Klout. I fredags kördes Stockholm Social Media Club och temat var Klout. Therese Reuterswärd, Annika Lidne, Brit Stakston och Simon Sundén diskuterade med lite ihopp från mig. En video från lunchdiskussionen finns på Disruptive Media. Är du intresserad av ämnet rekommenderas även Deepeds blogginlägg om det, liksom Jockes. Och jag har skrivit på engelska om varför jag (mestadels) gillar Klout, tillsammans med en video som går igenom ”Klout for Dummies”

Nordkoreansk historiebeskrivning – väldigt välskrivet av @beelzebjorn. Precis så här känns den politiska debatten, och det här är anledningen till att jag hellre lyssnar på politiskt icke-aktiva personer som @fredrikw, @isobelsverkstad och @elingrelsson än på aktiva politiker.

Privata strategier i sociala medier – lyssna på @britstakston när hon pratar i Vaken med P3 & P4 om personlig närvaro, integritet och strategier i sociala medier. Tänkvärt och intressant. Om du är intresserad av ämnet, läs även Fredrik Wass text där han bland annat intervjuar mig om privat vs professionellt i sociala medier.

Varför har M en medeltidsprofet i riksdagen? – Abdirizak Waberi är extremmuslim och hyser åsikter som skulle göra vilken annan politiker som helst till politisk köttfärs. Ingen vågar ta debatten med honom, är det på grund av rädsla för att bli utpekad som rasist? De uppgifter som tas fram gör honom mer obehaglig än vissa SD-politiker (och de är per definition obehagliga).

Google+ ett plus för social computing och B2B – Deeped skriver en bra analys av Google+ nya profiler för företag/varumärken och hur detta kommer att påverka. Jag tycker att analysen är bra och har inte mycket att tillägga annat än att jag är spänd på att se hur Google+ kommer att utvecklas. För min egen del har Googles omarbetning av Google Reader gjort att jag kommer att använda mig betydligt mindre av det, eftersom jag inte längre kan dela sidor/artiklar/blogginlägg om jag inte prenumererar på dessa.

Mobilreklam omsätter mer än bioreklam – Therese tipsade om detta, som är stort men inte förvånande. Mobilreklam omsätter nu mer än bioreklam.

6 reaktioner till “Anmärkningsvärt 1 november”

  1. I came to your article from another article and am really interested in this learning about this. , I feel strongly about information and love learning more on this. If possible, as you gain expertise, It is extremely helpful for me. would you mind updating your blog with more information?

Kommentarer inaktiverade.