Tips: Europas (förmodligen) billigaste tandemhopp

I helgen var jag uppe i Gryttjom och gick en kurs i fallskärmshoppning tillsammans med ett härligt gäng. Efter tre års uppehåll behövde jag skriva om teoriprovet och göra vissa praktiska delar. Två utbildningshopp senare fick jag tillbaka mitt certifikat. Nu är jag återigen fallskärmshoppare.

Känslan av att hoppa ur ett plan på 4000 meters höjd är obeskrivlig. Jag vet att många tänker ”nån gång ska jag testa”, och då har jag ett tips: fram till 15 juli kan du köpa presentkort på Europas (med största sannolikhet) billigaste tandemhopp. Stockholms Fallskärmsklubb säljer presentkort för 1995:- (helger) respektive 1795:- (vardagar). Du får hoppa från 4000 meter på Sveriges största hoppfält, ur hopparsveriges största flygplan. Vill du ha hoppet filmat tillkommer 900:-. Presentkortet gäller i ett år.

Som en jämförelse tar Liveit 3600:- för presenkort på ett paket med hopp och film, och där får du en kilometer mindre frifall.

Så här kan ett tandemhopp i Gryttjom se ut:

Läs mer och köp presenkort hos Stockholms Fallskärmsklubb.

Andra bloggares inlägg om , , ,

3 reaktioner till “Tips: Europas (förmodligen) billigaste tandemhopp”

  1. Men guuuu’vad roligt att man inte längre kan skylla på pengar, utan endast har dödsfruktan kvar. Tack!

  2. Och lägg märke till hur tandemekipaget liksom flyger uppåt när fallskärmen kommer ut… ;-)

  3. @Daniel: Överlevnadsgraden på tandemhoppare är sjukt hög. Fallskärmshoppning är ett bra sätt att ta ett stryptag på sin dödsfruktan (:

    @Eva: Nästa gång en tandempilot gör ett årsförsta ska jag vara passagerare. Det är B-cert som krävs, visst? Jag har aldrig hoppat tandem. Hoppar du fortfarande förresten, eller har knät satt P för’t?

Kommentarer inaktiverade.