Omröstning: juni månads Kaktus och Grovsalt

Det är hög tid att bestämma vem som ska få en Koggy (The Kaktus och Grovsalt Award) av dem som nominerats under juni månad. Omröstningstiden är en vecka. Ju fler som röstar, desto mer tyngd i utmärkelsen, så jag uppskattar hjälp med att sprida ordet och länka till det här inlägget. Omröstningen pågår fram till midnatt den 9 juli.

Nominerade:
Yvonne Andersson för förslaget att kemiskt kastrera dömda pedofiler. Experter sågar hennes förslag, och Yvonne själv motiverar sin koggy-nominering så här: ”Jag har länge väntat på att ett barn ska bli sexuellt utnyttjat så att jag kunde lägga fram det här förslaget, som jag tror kommer att öka min popularitet hos the moral majority. Det är inte populärt hos de pålästa att kräva kastrering, men i egenskap av politiker vet jag bättre.” Om det behövs mer tecken på hur populistiskt och moral majority-korrekt det här förslaget är, så kan man läsa om hur experter på området sågar Yvonnes förslag. (Nominerad av Daniel)

Marcus Svensson för att kombinera gräsrotsförakt med ledarskribentsarrogans. Föraktet blir tydligt i citatet ”Själv läser jag ett fåtal bloggar, skrivna av personer som har något eget att säga. De flesta bloggare upprepar bara vad andra har sagt, och då gärna skvaller, myter och konspirationsteorier. Det tycks mycket, men argumenteras överlag väldigt lite.” Smålandsposten är visserligen pro-FRA, men att som tidning så totalt dissa folkets åsikter är precis sånt som är värt en Koggy. (Nominerad av Joshua_Tree)

Linus Ekenstam, för att ha grundat gruppen ”1 000 000 – för lägre bensin kostnad” på Facebook. Motivering: en namninsamling för att få upp frågan om lägre bensinkostnad i Sverige på EU-parlamentets bord är slacktivism på en helt ny nivå. Framför allt när det kombineras med argumentet ”[…] utan bensin så kommer [samhället] inte att fungera. Så ge oss några år till med humana bensin priser så att vi har chans att ställa om samhället till nya moderna drivmedel” Att vägra skaffa en miljövänligare bil innan det finns en ”vatten/el-hybrid eller sol/luft-hybrid” och samtidigt kräva lägre beskattning på fossila bränslen tyder på snålhet kombinerat med föga intresse för miljön.

Benjamin Dousa för insändaren i Metro där han är för att folk ska få bära vapen utifrån argumenten ”Polisen hinner inte försvara oss, alla har rätt att försvara sig, det effektivaste sättet att försvara sig på är med ett vapen”. Benjamins låga ålder (15) skulle egentligen ha varit en ursäkt för dumheter av detta slag. Tyvärr neutraliseras ursäkten av det faktum att han uttalat sig i egenskap av ordförande för Moderat Skolungdom på Engelbrektsskolan och ledamot i MUF Västerort. Benjamin visar den världsfrånvända attityd som, med tanke på hur FRA-frågan skötts, gör riksdagsledamöter framgångsrika.

[poll id=”12″]

Fotnot: Fredrick Federley och Annie Johansson har denna månad automatiskt vunnit varsin heders-Koggy, utifrån det faktum att bägge gått till val på sin liberalism och fått personröster på det. När det väl kom till kritan var det just dessa två som raserade den allians i Alliansen som skulle ha raserat FRA-förslaget. Istället krävde de smink på förslaget som sedan kunde röstas igenom, med dessa två personers JA-röster.

Andras blogginlägg om , , , , , ,

4 reaktioner till “Omröstning: juni månads Kaktus och Grovsalt”

  1. Så rafflande! Go Yvonne!

    Där var nåt jag aldrig trodde jag skulle yttra…

  2. Yvonne! Såååå härligt korkat och lite obehagligt.
    Vad jag vet så är det ju inte ett brott att vara pedofil. Däremot är det olagligt att förgripa sig på andra…

  3. Det var ett svårt val, det var det, men det fick bli Yvonne till slut. Marcus är en liten nobody som inte skulle fått ens tio läsare om inte resten av bloggosfären hade tagit upp det, Linus är ”bara” en idiot som inte tänker längre än näsan räcker men inte med något direkt inflytande (då tycker jag ”utan bilen stannar Sverige”-kampanjen är mer skrämmande måste jag säga), och lillpojken… tja, JAG ursäktar honom iaf med att han är ung, naiv och förmodligen uppväxt på amerikansk kultur. Det faktum att han drar ner MUF i fallet är faktiskt deras problem. ;-)

Kommentarer inaktiverade.