Solnedgång över Highway 1

Hur vet man om ett glossy magasin som riktar sig till män har en gay eller straight målgrupp? Enkelt: gaymagasinet innehåller typ nio sidor reklam för underkläder för män. Det straighta har P-Diddy i någon parfym- eller klockreklam (eller – om det är ett svenskt magasin, underklädesreklam från Dressmann).

Det slog mig när jag höll i en GQ och inte visste (så skjut mig) om målgruppen var gay eller straight. Det räckte med att bläddra och se annonserna för att fatta.

Igår körde jag highway 1 från Los Angeles till San Francisco. Rättelse: jag körde delar av sträckan. En LA-bo sa att körningen borde ta ungefär sex timmar, men med vägras, vägarbeten och en paus för att tanka bilen (180 kronor för 45 liter bensin) och mig själv (40 kronor för en 900-kaloriers hamburgare) hade jag bara kommit till Monterey vid 18-tiden. Vid det laget var det beckmörkt. Okej, jag stannade också till vid en utsiktspunkt för att kolla på solnedgången. Scenariot var magnifikt, och jag tog såklart en del foton med min kamera. Tyvärr har jag glömt sladden för att överföra bilderna till datorn hemma i Sverige, så jag har ritat en bild av hur solnedgången såg ut:

Anyhow, föreställ dig en magnifik solnedgång där jag står ensam på samma utsiktsplats som vi stannade till vid på resan 2006:

Jag hade redan från början stängt av the GPS Lady eftersom hon hela tiden envisades med att försöka få ut mig på motorvägen. När jag insåg att jag fortfarande hade dryga 200 kilometer att köra och att klockan var runt sex gick jag med på Cynosuras förslag att köra motorväg.

Halv nio checkade jag in på mitt hotell som ligger i China Town. Det är rent, och väldigt New York-sjaskigt. Dörrarna har en skjutregel på insidan, ”utsikten” är mot en liten bakgata som gjord för överfall och jag har en brandtrappa precis utanför fönstret. Rummet är så litet att jag har svårt att föreställa mig att det är ett dubbelrum. I love it.

Andras blogginlägg om , ,