Shoppinglycka i Toronto

Salt- och pepparkar i form av dödskallar

När jag var i Toronto gjorde jag några fynd på Queen Street West. Bland annat hittade vi Torontos motsvarighet till Sci fi-bokhandeln i Stockholm, men med ett mycket coolare namn: Silver Snail. Jag tror inte att jag sett ett större utbud av actionfigurer, statyer och repliker någonstans. Allt från obskyr manga till varje tänkbar superhjälte och till och med sentintels (bläckfiskarna) från Matrix.

Bland annat hade de Dr Who:s överrock (this one’s for you Elin)

Dr Whos rock
Den tionde Dr Who:s rock

Jag lyckades dämpa de mest akuta köpimpulserna och det slutade med att jag bara köpte en halv Storm Trooper att sätta i bokhyllan. Nu är den hyllan perfekt (jag kan dock inte bestämma mig för vilket som är mer gay: mina två anatomiskt korrekta Ken-dockor eller aluminiumflaskan designad av Lagerfeld)

Storm Troopern kompletterade min bokhylla
Storm Troopern kompletterade samlingen i min bokhylla

Jag missar sällan chansen att besöka Nikes och Adidas konceptbutiker. I Adidasbutiken fanns en hel del av Star Wars-kollektionen kvar, men det enda som var både coolt och användbart utan att direkt inverka negativt på liggfaktorn var Adidas Jabba the Hut-sneaker. Däremot är det intressant hur både Adidas och Nike leder ligan över mash-ups av varumärken. Först var det sportstjärnor, men Adidas har samarbeten med till exempel Porsche och Vespa. Och här är några exempel på annorlunda skodesign:

Udda skodesign av Adidas
Udda skodesign av Adidas

Dr Martens hade en konceptbutik, och jag är lite imponerad över hur de lyckas produktutveckla utan att tappa för mycket av varken originalet eller punkkänslan. Nu har jag inte riktigt haft koll på Dr Martens sen jag jobbade på Din Sko på 90-talet, men vad sägs om Dr Martens i sammet?

Dr Martens i sammet
Dr Martens i sammet

Andra shoppingfynd var t-shirts. Den finaste jag hittade hade en serie fotografier av Jimmy Dean, men den fanns bara i small och inte ens om jag släckte lampan i provrummet och kisade såg den bra ut på mig. Jag hittade två andra t-shirts som var nästan lika snygga:

T-shirt med dödskalle
T-shirt med dödskalle

Fynd: t-shirt för 10 dollar
Fynd: t-shirt för 10 dollar

Absolut bästa fynden var dock salt- och pepparkaren i form av dödskallar, och kylskåpsmagneterna i form av iPhone-ikoner.

Salt- och pepparkar i form av dödskallar
Salt- och pepparkar

Kylskåpsmagneter i form av iPhone-ikoner
Kylskåpsmagneter i form av iPhone-ikoner

2 reaktioner till “Shoppinglycka i Toronto”

  1. Åhhh, doktorns överrock skulle jag kunna tänka mig om det inte vore så att jag ser ut som ringaren i Notre-Dame i rockar… (jag ser säkert ut så ändå, men det blir lite mer accentuerat med en rock :-)

  2. OMG! Vad tog de för rocken? Antar att det var en nyproducerad och inte den som han actually bar? #DavidTennan4evva

Kommentarer inaktiverade.