En snabbrecension av Bodycombat 47

Party hard, train harder är dagens motto. Jag och Robin hamnade ute på Garage igår och trots att jag var relativt nykter när jag kom hem vid fyra på morgonen så kändes det sådär att jag skulle upp vid åtta för att äta frukost och ladda inför dagens fyra pass: utbildning i Bodycombat och Bodyjam och sen mitt sedvanliga dubbelpass Bodyjam och Bodypump på Hornsgatan.

När det är självförvållat är det ingen ursäkt, alltså var jag på plats klockan 10 för att träna tillsammans med lejonparten av Stockholms Bodycombatinstruktörer.

Instruktörer väntar på att få ut sina kit av Fredrik
Instruktörer väntar på att få ut sina Bodycombat-kit

Hur som helst är nya Bodycombatreleasen efterlängtad. Den här gången får axlarna jobba hårt från start. I låt åtta kulminerar det och det är snudd på att axlarna hotar att flytta ut efter kombon fyra uppercuts, två jabbar, en cross. Releasen innehåller bara en kata, men två nya rörelser som kommer att bli utmanande både för oss som ska coacha den och för deltagarna son ska utföra den.

Låt sju, muay thai, är giftig med knä-hoppknä-två armbågar. Styrkelåten innehåller återigen armhävningar, men det är inte brösmusklerna som skriker här. Det är magen. Mycket core-träning. Jag och mina deltagare som kör Bodycombat + Bodypump på torsdagskvällarna kommer att ha galet vältränade axlar och coremuskulatur efter det här kvartalet.

När jag var klar med passet stod jag still en stund och kollade meddelanden. Det ser ut som om jag också passade på att kissa på mig, men det är mina kläder som var så mättade på svett att det droppade om mig.

Svettigt golv
Man vet att man kört hårt när det droppar från byxorna. Eller så vet man att man kissat på sig?

Nu är det dags för Bodyjam-kvartal.

PS: det var så värt att parta till fyra trots massa träning idag. Det är alltid värt när man får hångla upp snygga killar som mr Sam.