Champagne lychee – en bögisk cocktail

Det är snart nytt år, och jag ska iväg på nyårsmiddag. Till den har jag förberett en lista bestående av

– Årets största personliga kulturupplevelse (Crazy Pictures filmer gav mig hoppet åter för svensk film)
– Detta förändrade världen mest under 2010 (Wikileaks)
– Årets viktigaste händelse i Sverige (Valet, där Socialdemokraterna blev decimerade och Sverigedemokraterna kom in i riksdagen)
– Årets viktigaste personliga händelse för mig 2010 (Jag löste relationsgåtan för min egen del. Påminn mig om att berätta om det!)
– Det här önskar jag mest ska hända 2011 (vi får fredligt sinnat besök av en civilisation från en annan planet)
– Den här personen vill jag helst ligga med 2011 (Jake Gyllenhaal)

Men framför allt har jag förberett den bästa cocktail jag vet som för-fördrink: champagne lychee. Den är champagnefräsch, lite sötsyrlig och alldeles … alldeles underbar.

Du behöver:
Champagne
200-300 gram lycheefrukt per person

600 gram lychee och en halv flaska Veuve Cliquot
600 gram lychee och en halvflaska Gula Änkan

Skala bären och kärna ur dem. Det är lite meckigt och tidskrävande, men ack så värt det! Tänk på att det kan skvätta om bären, så om du har finkläder vill du bära ett förkläde. När de väl är skalade och urkärnade är det dags att mixa dem.

Lycheebären är skalade och urkärnade, redo att mixas
Lycheebären är skalade och urkärnade, redo att mixas

När de är mixade är det dags att sila bort allt fruktkött genom en finmaskig sil. Använd en sked eller liknande för att pressa ut den juice som fruktköttet sugit åt sig. Det som är kvar i silen ska vara torrt fruktkött. Jag hade ungefär 600 gram lycheebär och det gav tillräckligt för tre cocktails, med lite juice över.

600 gram bär gav efter silning tillräckligt med juice för ungefär 2 cocktails
600 gram bär gav efter silning tillräckligt med juice för ungefär 2 cocktails

Blandingen bör vara nånstans 35-50% juice och resten champagne, beroende på hur söt du vill ha cocktailen (jag föredrar mer champagne). Fyll på juicen först, och häll sen försiktigt i champangen. Försiktigt därför att champagnen reagerar med juicen och skummar väldigt mycket. Gör du tvärt om kommer champagnen att rinna över.

Färdig champagne lychee-cocktail
Färdig champagne lychee-cocktail, aka Dexo

Jag har letat på nätet, och ingenstans hittat något annat namn än champagne lychee. Det är för långt, så jag döper den till en Dexo efter min vän som introducerade mig till denna fantastiska cocktail.

Gott nytt år, jag hoppas att det blir för oss bägge vad varje år varit hittills för min del: det mest bögiska året hittills.

4 reaktioner till “Champagne lychee – en bögisk cocktail”

  1. Asså damn. Jag kan inte hälpa det men efter att följt din blogg ett tag + ha sett din dejtingvideo kan jag inte låta bli att finna dig extremt sexig. Din röst, ditt utseende, ditt sätt att vara och att du är så säker i dig själv. Jag är en sjuttonårig tjej så du får ta den här kommentaren som en komplimang istället för ett raggningsförsök. Jag får väl helt enkelt fortsätta att tycka synd om mig själv som föddes betydligt tidigare än dig och till en tjej. Ville bara säga det :). Ha det bra!

  2. Tja Kajsa! Jag tar det som en superkomplimang. Tack så hemskt mycket. Jag lovar att om jag träffar en straight lookalike till mig så ska jag tutta ihop er (:

Kommentarer inaktiverade.