Shameless USA

Jag är glad att jag totalt har missat att Channel 4 i UK gjort serien ”Shameless”. Anledningen? Recensionen på IMDb som börjar med typ meningen ”Det här är en skitserie, se den brittiska istället”. Jag fattar att jag också skulle älskat den brittiska om jag sett den, men att slippa gå in i sån blind fanboyism att man inte kan se att den amerikanska kopian har riktigt bra sidor känns värt den missen.

Hur som helst, igår började alltså den amerikanska remaken av Shameless. Den började göras av HBO (vilket i min bok är en kvalitetsstämpel) och går nu på Showtime. William H Macy och Joan Cusack (we love her!) spelar i den, liksom en Justin Chatwin som vuxit upp från den trulige, osexige tonåringen i ”Världarnas Krig” och blivit en vuxen hunk:

Justin Chatwin

Jag kan se den brittiska serien för mitt inre öga, och ser att delar är försnällade i den amerikanska versionen, men inte tillräckligt för att det ska störa. Rollbesättningen känns överlag bra, det finns personkemi och energi. I första avsnittet får jag främst en känsla för Fiona, Lip och Ian och jag gillar dem. Jag bryr mig tillräckligt om karaktärerna för att se fram mot nästa avsnitt. Det här är progressivt för att vara Hollywood, samtidigt som den har det där Hollywoodska seriefiltret som förvränger verkligheten till något lite roligare, vackrare och bättre.

Jag är säker att jag kommer att se den brittiska serien så småningom och älska den, men om du likt jag missat originalet kan du definitivt följa den amerikanska versionen.

Shameless, Glee och V kommer vara de serier jag lånar på internet följer den här våren.

PS. Jag köper alltid bra serier när de kommer ut på DVD/BluRay för att stödja dem.