Filmrecension: Click

Igår såg vi Click, Adam Sandler-komedin där han får en universell fjärrkontroll som verkligen är universell. När jag såg trailern för något tag sedan tänkte jag ”aha, det här kan vara något”. När jag nu sett filmen är jag lite besviken.

Adam Sandler spelar en av sina standardroller: snäll, rolig och lite mesig. Ungefär som ”50 first dates”, fast med småbarn och utan Drew Barrymore. Kate Beckinsale är förvisso snyggare än Drew och passar nog bättre i rollen som tam amerikansk hemmafru, men filmen hade blivit roligare med en bättre kvinnlig motspelare.

Historien är ”En julsaga” i modern miljö och utan julen, och den är precis så förutsägbar som den låter. Visst finns där en del skämt som publiken skrattade åt, men för att vara en komedi så var det ovanligt tyst i salongen. En genomsnittlig amerikansk rom-com kryddad med lite sensmoral som resulterar i betyget ”svag femma” på en skala av tio. Enda anledningen att se denna rulle på bio är om du vill ha en harmlös och skön dejtfilm, annars kan du lika gärna vänta på DVD-versionen. Eller så ser du om ”50 first dates”, som är betydligt bättre än ”Click”.

Andra bloggar om: , ,