Sex i matform

När vi skulle käka middag ikväll irrade vi runt lite kring hamnkvarteren och stötte på ett ställe som heter Ozumo. De verkade servera japansk mat, och vi tänkte ”why not”. Om du någonsin är i San Francisco får du inte missa den här restaurangen. Det finns inte många måltider jag ätit hittills som kan tävla med maten vi fick ikväll. Enda jag kommer på på rak arm är avsmakningsmenyn på Gondolen i Stockholm, och det här är betydligt billigare.

Ozumo har två kök: en japansk grill och ett sushikök. Man kan antingen beställa var för sig, eller beställa flera rätter som alla delar på. Sushin ska var jättebra, men är hyfsat dyr. Bitarna beställs för sig och kostar mellan 5 och 8 dollar per bit. Maki (rullar) kostar 12-18 dollar per rulle, och sashimi finns till något lägre priser. De övriga rätterna på menyn är billigare: tre förrätter, fyra varmrätter med cocktails, öl och vatten till maten kostade 180 dollar exklusive dricks.

Perfekt ställe vare sig man är ute på dejt, ska käka middag med familjen eller vill äta en finare middag med polarna. Servicen är så klart på topp. Jag gissar att man behöver beställa bord till helgkvällar. Vi fick bord utan förbeställning, men så är 4 juli inte en resturanghelg i USA.

Hur som helst, ska du till San Francisco, kom då ihåg ”Ozumo”.

Andra bloggar om: , , ,