Bästa bögsexet = det utan tuttar

Emma frågar om de bästa sexscenerna genom tiderna, samtidigt som hon tipsar om IFC:s/Nerves lista över femtio dito. Jag försöker göra en egen topp tio-lista i huvudet så jag kan jämföra med Nerve, och inser att jag bara kan minnas fyra.

Min topp fyra bästa sexscenerna genom tiderna-lista:

 1. Tältsexet i Brokeback Mountain
 2. Nationalsångssexet i Shortbus
 3. Alla ställningar-sexet i Team America
 4. Tråksexet i Priest

Ettan är såklart självskriven. Shortbus har jag inte sett, men jag har fått den scenen förklarad för mig så många gånger att jag lika gärna kan ha med den. Fyran är egentligen så tråkig så klockorna stannar, men när en sjuttonårig bög svältfödd på allt vad förebilder heter ser två killar knulla på bioduken kommer det etsa sig fast i hans minne for ever. Det är också ungefär det enda jag minns av den filmen. Det och att huvudrollsinnehavaren heter Linus Roache.

Trean är den enda heterosex-scen jag minns, och det bara för att den är ironisk. Det är alltså ironin, snarare än sexet som jag minns.

Det är bara att konstatera: Jag kan inte relatera till heterosex. Jag kan inte ens stava till ftita.

Sen började jag fundera på varför jag inte kan relatera till det obligatoriska vaniljsexet i varje film, inte ens när sexscenerna sedan hamnar på topp femtio-listor. De flesta av scenerna innehåller ju trots allt en kille.

Svaret är att denna kille har begär till tuttar och f som i sitta.

Massuppfitta mig rätt, jag kan relatera till tutt-begär på ett teoretiskt plan. Ungefär som jag kan förstå att folk kan bli sugna på surströmming. Men jag kan själv inte bli sugen på varken surströmming eller tuttar, inte ens om tuttarna har nakenbilder på Jake på sig. Jag hatar inte surströmming. Eller tuttar. Jag är helt likgiltig inför dem, ur ett sexuellt perspektiv (matsex med surströmming kan för övrigt inte vara någon höjdare). Att jag gillar Agent Provocateur-estetiken bottnar snarare i just estetik än i åtrå eller kåtma (avdelningen ”Thank you for sharing”: jag förknippar ordet kåtma med Ranelid, och Ranelid med Pojkfröken, alltså finns det hos mig en tankekedja mellan kåtma och Pojkfröken).

Men då kanske jag skulle kunna identifiera mig med tjejen istället, som är föremål för killens åtrå? Jo, tjena. Hon har tuttar. Jag skulle kunna tänka mig att ha tuttar och en kropp som bär upp en Agent Provocateur-outfit av samma anledning som jag skulle kunna tänka mig att ha läderharnesk och chaps: det kan vara kul med uppmärksamhet och bekräftelse på en lagom dekadent fest. Men rent sexuellt är det lika intressant som lego-porr.

Eftersom Emma triggade hela den här grejen så får hon avsluta den också: Under inköpet av en ny dator fick hon namnet Emma Gay Munthe. Jag har sagt att jag aldrig skulle kunna tänka mig att byta efternamn (om det inte blir till Gyllenhaal), men jag ändrar mig. Gay Munthe är typ världens bästa efternamn. Det skulle jag inte byta bort, inte ens mot Gyllenhaal. Jake skulle få vara gift med Micke Gay Munthe Gyllenhaal.

Andra bloggar om: , ,

24 reaktioner till “Bästa bögsexet = det utan tuttar”

 1. Micke, Micke…du har gått för lite på filmfestival och sett franska, portugisisiska, spanska (och så vidare) fantatsiska filmer med mera avancerat sex mellan grabbar som etsat sig fast i hjärnan ett bra tag. :)

  …men börja med att se Shortbus. Hemläxa!

 2. haha, jag fnissar så ögonen tåras över de språkliga finurligheterna. Från ftita till massuppfitta mig rätt. Och tankekedjan!

 3. Du måste göra dig av med din hang-up på Ranelid. Eller så är det kanskse jag som måste sluta associera ordet ”kåtma” till Ranelid. Det är bara så svårt med de där läpparna …

 4. Jag ska genast se Shortbus. Men vilka är de andra europeiska filmerna? Pratar vi om typ filmer från SEVP eller Cobra Video? :-)

 5. Jag har inte sett den! Jag har fått massor med hemläxa de sista dagarna. ”Breaking the Waves” (dock inte i samband med sexdiskussioner), ”Ice storm” (samma här), ”Shortbus” (well, det visste jag redan) och så allt jag inte sett av Almodovar, inklusive ”Köttets Lustar”

 6. Jag satt själv och var toknöjd med dem. Du har förresten gett mig sjukt bra nyheter, Reb! American Apparel i Stockholm – I love!

 7. Men vad fan, man kan ju inte köpa grejerna – det vore det ultimata Lego-setet ”LEGO, Brokeback Mountain-kit”

 8. Nope, inte SEVP eller Cobra Video. :)
  Jag lovar återkomma med en lista på lite bra franska och spanska filmer jag sett på Göteborg Film Festival – å sen får du väl pallra dig ned hit januari och se lite på plats. :)

 9. Jag som har en klar fetisch för asiatiska män har hittat många bra bögsex-scener i till exempel Takashi Miikes filmer, en regissör som måste vara en manlig faghag. Iofs så är dom ofta mörka, roliga och ångestladdade (t ex i första Dead of alive med påsättningen på toaletten som slutar med att den som blir påsatt tror att blodet som sprutar är sperma och dricker det), men totalt besinningslösa och gjorda helt och hållet med hjärtat. Finns en del bra bögsex i Gohatto (av Nagisa Oshima), en samurai-historia med Beat Takeshi. Samme Beat kör en skön påsättning i Gonin också, där han sätter på sin pojkvän i samband med att dom hittat en död familj (eller om dom hade dödat nån… måste kolla igen). Fan, måste kopiera det här inlägget till Henrik Tornbergs tråd i samma ämne.

 10. Jag gör gärna en visit i Göteborg! Fast jag vet inte om eventuella sexscener i europeisk film är det som lockar mig mest :-)

 11. Coolt! Jag har bara sett asiatiska skräckisar hittills, och de innehåller inte mycket sex alls, varken hetero- eller homodito.

  Du skulle ha varit med när vi var i USA år 2000. Det fanns ganska mycket asiater på gayklubbarna i Kalifornien. Av någon anledning var jag populär bland dem, min kompis hade jätteroligt åt att jag nästan bara blev uppraggad av asiater.

 12. Micke: ja, skräckisarna är oftast ovanligt sex-lösa, tyvärr! det är mer skoj i yakuza, samurai och indie-actionrullarna kan jag säga dig!

  Det är inte alltid det är sex-scener bara, utan också en hel del hyfsat homoerotiska undertoner mellan yakuza-chefer och underhuggare. Gozu och Shinjuku Triad Society behandlar homo-gangsters på ett coolt bisarrt sätt. Även Ichi The Killer har vissa såna tendenser, även om det rör sig om icke sexuell kärlek.

  Jag blir också, nästan, alltid uppraggad av asiater. Har ingen aning om varför, men… jag har inget emot det, så what the fuck ;)

 13. Ährm … jag inser, när JAG försöker göra motsvarande lista, att jag inte kommer ihåg en enda fucking (ofantligt vitsigt) sexscen, vare sig hetero- eller homodito. Jag menar – har jag sett filmen kan jag naturligtvis (om det inte var alltför många år sedan) backa bandet och konstatera att jag har sett ifrågavarande sexscen (t.ex. tältsceneni Brokeback Mountain, vilket off topic är en underbar film), men jag kan inte säga att jag MINNS den. Jag måste vara Sveriges enda prepubertala trettioplus:are. :P

 14. :-)

  Puss, Teas mamma. Jag önskar många fler föräldrar vore som du. (Well, inte att de var faghag-kära i mig även om det vore fantastiskt, utan att de skulle ha distans till sitt föräldraskap)

 15. Jag föredrar bögporr framför heteroporr…
  Upptäckte det när jag såg Queer as folk första gången…
  Relaterar bättre till det…
  Konstigt…
  Eller nä
  Men jag tror jag är bi..
  Kram
  En bögkåt tjej

Kommentarer inaktiverade.