Kungahuset vs snödroppar 0 – 1

Jag snubblade över årets första vårtecken idag, ett gäng små snödroppar i Karlskrona. Det gjorde mig betydligt mer glad än nyheten att Victoria och Daniel ska gifta sig. Om vi lämnar den demokratitekniska frågan därhän, så är kungahuset mest tråkigt. Tacka vet jag det brittiska som i alla fall har en prins som är välhängd, ägnar sig åt att slicka sina kompisars bröstvårtor, klär sig som nazist på maskerader och är allmänt (med kungahusmått mätt) skandalinriktad. Nu förekommer visserligen humor kring svenska kungahuset också, är man tråkig så öppnar man för parodier typ Hey Baberiba! (deras Bernadotte-Vickan är dock inte lika rolig som deras Silvstedt-Vickan). Och vi ska icke förglömma den oavsiktliga humorn i när rojalister ser domedagen komma när adeln gifter sig med di ofrälse. (Sen tror jag inte att kungahuset behöver försvinna, så länge de håller sig med några fler skandaler. Tänk Big Brother goes Drottningholm.)

Hur som helst, så länge adeln hellre inviger köpcentra än att tala (eller ens dyka upp på) Pride så känner jag mer glädje över årets första snödroppar än över icke-nyheten att Danne och Vickan ska göra sin traditionsenliga missionärsställning legitim (med kungahusmått mätt).

Årets första vårtecken: snödroppar

Andras blogginlägg om , , , ,

6 reaktioner till “Kungahuset vs snödroppar 0 – 1”

 1. Alltså, jag är inte den som påpekar små felaktigheter. Men när du skriver att adeln hellre inviger köpcentra än invigningstalar på Pride – och hänvisar till något som Kungen gjort så är det givetvis felaktigt.

  Adeln består av gamla svenska ätter med långa traditioner. Familjen Bernatdotte har aldrig varit – och kommer aldrig bli adlig. Ätten Bernadotte är bönder från Frankrike, och sannerligen ingen gammal svensk adelsfamilj.

  Vänligen

  Marcus von Blixen-Fienecke

 2. Tack Marcus. Du bevisade just nåt jag hur som helst alltid vetat. Man kan ha humor fast man är adlig!

 3. @Liz: de kommer nog upp till dig också, så småningom!

  @Marcus: Det där var roligt. Jag antar att det är viktigt med hur länge man varit adlig, eftersom alla från början är … well, bönder.

  @Tennis: Jag tycker att de kan få vara kvar som relik, men kungen ska inte vara statsöverhuvud.

 4. Hmmm….. Jag kan inte hitta någon släkt som heter von Blixen-Fienecke; bara en som heter von Blixen-Finecke.

  Vi får därför några alternativ som vi kan fundera på:

  1. von Blixen-Fienecke är en ny adelssläkt

  2. Marcus är bara en adels-wannabee som egentligen heter Svensson och är allmänt bitter och avundsjuk

  3. släkten är inavlad och kan inte längre stava till sitt namn

  Välj själva!

Kommentarer inaktiverade.