Dagens iPhone-tips: Path

Jag fick tips om Path, en app för iPhone som är ett mellanting mellan en bilddagbok och ett sätt att dela med sig av sitt liv till sina närmaste vänner. Jag var lite skeptisk först, vän av transparens och att dela med sig som jag är. När jag för första gången startade denna app var min första tanke ”Eh, kan man inte koppla ihop den med Facebook?”

Men efter att ha smält den lite så gillar jag den skarpt, och kommer använda den som en personlig dagbok om inte annat. Varför? Enkelheten och ett snygg och överskådligt resultat.

Så här ser resultatet ut i en webbläsare:
Screenshot från Path.com

Att lägga till grejer är supersimpelt. När man startat appen, tar man ett foto och kan sen lägga till en mening. Meningen kan innehålla tre saker: en kort beskrivning (things), en plats och en eller flera personer.

Path, steg 1: när fotot är taget
Path, steg 1: när fotot är taget kan man lägga till en mening

Klickar jag på places får jag upp en lista över ställen i närheten. Finns inte mitt ställe med, kan jag lägga till det.

Path: lista över platser
Path: lista över platser

För att lägga till en beskrivning klickar jag på ”things”. Jag får upp förslag som jag och andra lagt till tidigare, och kan skriva in nya saker:

Path: lägg till saker (verb)
Path: lägg till saker (verb)

När jag är klar med att lägga till platser, personer och saker ser det ut så här:

Path: precis innan man postar
Path: precis innan jag skickar

Så här ser slutresultatet för mig ut på min iPhone:

Path: lista över senaste inlägg
Path: lista över senaste inlägg

Jag gillar simpelheten. Jag tror att det här kan slå, därför att vissa saker vill man inte dela med sig av till sitt stora nätverk för att de helt enkelt inte är intresserade. Att jag är på en fest, eller att jag städar hemma är intressant för de närmaste men inte för mina 1300 Twitterföljare. Det här är ett sätt att skapa ett filter där jag delar med mig av saker på en relevant arena.

Vad tycker du? Tror du att det kommer att slå?

2 reaktioner till “Dagens iPhone-tips: Path”

Kommentarer inaktiverade.