Binär recension: kalsonger från Frigo

Pressreleaser är sällan sakliga och sutbtila. Pressreleasen för Frigo (”Den största nyheten inom underkläder för män sedan Y-fronten introducerades av Jockey för mer än 70 år sedan”) är inget undantag.

Frigo ska enligt pressreleasen vara push-up möter sport-bh, fast för paketet (paket = kalsongtillverkarslang för kuk + pung). Eller, som det uttrycks i texten: ”Genom sin patenterade funktion stabiliserar, lyfter och formar kalsongen mannens genitalier […]” Förutom det kliniskt osexiga i ordet ”genitalier” kan man ju fundera på det lämpliga med att ”forma” dessa.

Frigo-kalsonger

Anyhow, det är inte pressreleasen jag ska recensera, utan själva kallingarna. Jag kunde inte hålla mig, utan beställde ett par.

Låt oss först titta på löftena i produkten:

yada yada ”stabiliserar, lyfter och formar” yada ”ger ökad komfort” bla bla ”[hjälper till] att effektivt reglera kroppsvärmen” yada yada ”[Frigo gör dessutom att ] byxorna sitter snyggare” snick-snack ”gör att användaren känner sig torr, sval och fräsch” bla bla ”testkunder som säger att de känner sig manligare med Frigo” yada ”[håller] mannens ”paket” på plats i samma lägen”

Det är alltså en patenterad teknik som än så länge bara finns i Frigos egna kalsonger, men som på sikt ska kunna säljas på licens till andra tillverkare. Själva lösningen ser ut som en hästskoformad tygbarriär framför utrymmet där paketet ligger. Jämfört med bilderna jag hade i huvudet efter att ha läst pressreleasen kändes den här enkla grejen som ett antiklimax.

Frigo-kalsonger

Första intrycket efter påtagning: hmmm. Kalsonger gör mig medveten om min pung på ett sätt inga kalsonger gjort förut. Det är inte obekvämt eller oangenämnt, bara annorlunda. Själva paketet blir fult, det här är definitivt inga kallingar jag skulle förföra någon i. Jag är rätt genomsnittligt utrustad, och jag aldrig haft något egentligt komplex för kukstorleken, men Frigo fick mig att börja undra. Påsen kändes enorm, jag skulle lätt kunna få plats med ett par hekto kokain eller något annat smuggelgods där.

Efter att ha använt dem en dag kunde jag konstatera att de levererade en hel del av vad de lovat. Paketet höll sig på plats hela dagen. Jag kände mig fräschare än jag hade gjort med ett par vanliga kallingar. Jag hade föreställt mig att pinkandet skulle bli ett stort företag, men det visade sig vara lika enkelt som med vilket random par kallingar som helst.
Kallingarna kändes lite sladdriga i tyget redan när jag tog på dem. Efter ett par timmar kändes det som jag hade på mig riktiga boxershorts och inte den tajta boxermodell jag beställt. Kalsongerna hade krupit upp lite överallt. Inte så bekvämt.

Fräschheten är alltså bättre i ett par Frigo, men totalkomforten är sämre. Estetiskt sett är de inte en höjdare, och den enda skillnaden som syntes utanpå byxorna gällde mjukisbyxor. Om man kunde få rätt storlek på påsen, så att jag vid 30 års ålder slapp känna mig som en femåring som lånar pappas jättekalsonger, så skulle mycket vara vunnet. Skulle man dessutom flytta funktionen till ett par i övrigt schysta kallingar som inte kryper långt upp i häcken så skulle jag definitivt välja dem med Frigo-funktionen framför dem utan. Men tills dess håller jag mig borta och ger dem en nolla i betyg.

Frigokalsonger, ca 250 kronor. Kan än så länge bara beställas från tillverkarens hemsida. Binärbetyg: 0

Andra bloggar om: , ,

8 reaktioner till “Binär recension: kalsonger från Frigo”

 1. Kanske dags att nån återlanserar den gamla fina blygdbälgen? Överklassbyxor före franska revolutionen hade ibland rejält med stoppning i grenen, för att ge intryck av att här fanns en massiv och ständigt erigerad åderpåle. Ofta avvek blygdbälgen i förg från övriga byxan. Såg för decennier sen en bild på Henrik VIII av england, i mörkt vinröda sidenbyxor, med rejäl ”kudde” på framsidan, i ljust kycklinggult.

  Frågan är bara om det existerar nån som vill/vågar vara först. I’m henry the eigth I am….

 2. Sanningen är att andra mer civiliserade folk redan har hittat bättre (snyggare, till synes bekvämare) lösningar (se t ex: http://www.asiafinest.com/forum/lofiversion/index.php/t8258.html, http://tc2tc.mojolingo.xuite.net/m2m-0000/waynesword.palomar.edu/psgourd1.htm el http://en.wikipedia.org/wiki/Koteka) än våra pansarskyddsliknande underkläder för män.

  Jag skall nu inte kidnappa den här sidan med en längre resonemang om varför och hur, men jag är säkert på att en övergång till Kotekan, i alla fall under dem varmare månaderna, skulle leda till en markant minskning av förtidspensioneringarna pga utmattningsdepression i landet.

  Här kan man beställa produkten i frågan: http://tc2tc.mojolingo.xuite.net/m2m-0000/waynesword.palomar.edu/ww0503.htm#psgourd

  Micke, tror du att det går att starta en folkrörelse här? Sverige *kan* vara mogen för detta ;^)

 3. Förutom att jag känner mig otroligt fräsch efter en fotbollsmatch så har den här oerhört trevliga uppfinningen ökat på mitt självförtroende rejält. Den här produkten borde framhävas mycket mer för sina estetiska gynnsamheter!! Får vem som helst att se ut som Rocko

 4. Förutom att jag känner mig otroligt fräsch efter en fotbollsmatch så har den här oerhört trevliga uppfinningen ökat på mitt självförtroende rejält. Den här produkten borde framhävas mycket mer för sina estetiska gynnsamheter!! Får vem som helst att se ut som Rocko.

 5. Tack för en gedigen testrapport, med en något negativ sida. Sedan starten har vi inte fått många sådan, förutom att de skär in i ”röven”. Och det samt design har vi nu åtgärda, förhoppningsvis till det bättre!
  Jag har inte uppfunnit Frigo för att man skall se bättre ut, det är bara en sido effekt! Den är gjord för att känna sig mer luftig och komfortabel.

 6. Peter: som jag sa, hade kalsongerna i sig varit bättre (vilket du säger att de blivit) så gillar jag funktionen. Men jag vågar nog inte slänga ut 250 spänn till, med tanke på hur mycket det första paret skar in i häcken.

 7. Hej igen Micke, nu är de nya modellerna ( kalsongdesign och tyg ute i butikerna.
  Mvh
  Peter

Kommentarer inaktiverade.