Viktväktarna har feta egon

Svar från Viktväktarna om varför deras webb inte fungerar i webbläsare som Firefox:

Vår sida fungerar i stora delar mycket väl med andra webbläsare än Internet Explorer men vi kan inte garantera full funktionalitet, därför har vi i dagsläget valt denna lösning. Vi hoppas givetvis i framtiden kunna göra vår sida tillgänglig för alla typer av läsare.

Tyvärr måste vi meddela att nedanstående webbläsare inte är kompatibla med vår webbplats:

Alla versioner av webbläsaren Mozilla, inklusive Firefox och Camino
Opera (Avant)
Safari 1.0 på Mac
Internet Explorer 5.0 på Mac
Compuserve
Webbläsarna Cell Phone och PDA

Om vi bortser från frasen ”webbläsarna Cell Phone och PDA”, som är ungefär som att säga ”programmen PC och Mac”, så är det den fetade frasen (som för övrigt är min fetning) som är det intressanta. Det är inte webbplatsen som är inkompatibel med webbläsarna, det är webbläsarna som är inkompatibla med webbplatsen.

Här är fler varianter på samma logik:
”Tyvärr är följande hus inte kompatibla med vår städning: […]”
”Tyvärr är följande sjöar inte kompatibla med våra båtar: […]”
”Tvyärr är följande CD-spelare inte kompatibla med vår musik: […]”

Där fettet går ut följer vettet med, uppenbarligen. Jäklar vad smala Viktväktarna måste vara!

Tack till Jezper för tipset.

Andra bloggar om: , , , , ,

6 reaktioner till “Viktväktarna har feta egon”

  1. ::headdesk:: Åååhh vad arg jag blir på såna jävla idiotfasoner! Så svårt är det inte att koda till alla webbläsare (funkar det i Mozilla funkar det dessutom i Opera och Safari med) -eller, vad säger jag, NÅGOT ANNAT ÄN IE, är man ett stort företag ska man fan ha insett att det är nödvändigt 2007. Vad har de för jävla lata webbutvecklare/designers som inte kan sitt jobb?

  2. Anna: Fan, nu glömde jag ju lägga till det i inlägget. Det var speciellt för dig, för jag visste att det var en grej som skulle roa (eller irritera :-) dig.

  3. Ja, det är intressant hur de, antingen, anlitar folk som är helt inkompetenta som webbutvecklare, eller har dolda syften, jag råkade se att viktväktarna är ett amerikanskt aktiebolag. Och det är ingen hemlighet att amerikanska företag skyddar amerikanska varumärken, t ex microsoft.

  4. ÅÅÅh herregud snacka om i landsproblem hur i helvete orkar ni klaga på sådana små skit problem??????? ni kan ju inte ha något roligt liv detta är vad jag brukar kalla pensionärsgnäll men förmodar att ni inte nått dit ännu ivarjefall inte kroppsligt…

Kommentarer inaktiverade.