Nya ord: Facebookrealism

Facebookrealism: när en viktig händelse i verkliga livet blir påtaglig genom sin reflektion på facebook. Som när vänners singelstatus ändras, eller ett förhållande tar slut. Eller (vilket jag tack och lov ännu inte upplevt) när någon dör.

7 reaktioner till “Nya ord: Facebookrealism”

  1. Det där med reflektionen när folk dör tyckte jag blev påtagligt redan på lunarstorm-tiden. Så otroligt sorgligt med gästböcker som går från ”Ja, visst va de kul!!! Ses imorn puss puss” till kondoleanser och samlingsplatser för sörjande. Eller presentationerna som man vet aldrig mer kommer att uppdateras. Breaks my heart.

  2. Robert Karlsson-Svärd har ju fortfarande kvar presentationen på Qruiser. Vilket är lite makabert, tycker jag, även om det finns de som vill minnas.

  3. Jag tycker att utöver ”single”, ”it’s complicated”, ”dating” och ”married” så bör även ”knocked up” finnas med. Får typ aldrig reda på att vänner är på smällen förrän halvannan månad före nedkomst. Statusuppdateringen är bra, då slipper man tänka på huruvida ens vänner vet om ens föräldrar el. dyl. nyligen gått bort.

  4. @saom: Ah, jag hängde aldrig på Lunarstorm. Det här är första communityt där jag verkligen hänger på riktigt. Med alla ”is now in a relationship” eller ”is now single” känns det … verkligare.

    @JOCA: det är mycket makabert. Jag tycker att såna sidor borde rensas.

    @Calleskalle: haha. jag skulle älska om ”is now pregnant” fanns som grej under profilen i Facebook. Kan du inte maila dem och föreslå det?

  5. Hahaha. Det är jävligt jobbigt att inse att de jobbigaste grejerna under mitt 2008 har en direkt koppling till det här ordet.

  6. @simon: Facebookrealism kan vara positivt, men jag håller med dig om att min erfarenhet av Facebookrealism hittills varit djävligt smärtsam.

Kommentarer inaktiverade.