This is the final boarding call for beach 2008

Det finns tre träningshysteriska perioder: efter nyår, efter sommaren och nån gång i maj. Nyår och höst är nystarter, det är då löften ges om att bli av med sommarkilona eller komma i form under det nya året. Maj är ren panik. Det är nämligen då många inser att det bara är en månad kvar till semesterperioden och börjar hysteriträna i förhoppning att något ska hända.

Det kommer inte att hända dig. Det är tre månader kvar till midsommar, och det är ungefär så lång tid det tar att få bra, synliga resultat.

Andra anledningar att hålla igång med träningen:
Ett otränat hjärta slår nånstans mellan 5 och 20 slag mer per minut än ett tränat. Räknar vi med 20 slag blir det 28 000 fler slag på ett dygn, och mer än 10 miljoner på ett år.

Varje timme spenderad på träning är en insättning på pensionskontot. En kropp som används kommer kunna vara aktiv längre, och det är trist att ha pensionssparat pengar hela livet och inte kunna njuta av dem för att man är för skröplig.

Personer som tränar regelbundet är biologiskt upp till tio år yngre än sina kalender-jämnåriga. Vi pratar på cellnivå, folks!

(Träning har också en positiv inverkan på sexlivet. Förutom kanske precis i början när man har akut träningsvärk.)

Andra bloggares inlägg om ,

3 reaktioner till “This is the final boarding call for beach 2008”

  1. Beach 2008… För sent för mig. Jag var på beachen i mitten av januari. Fast det får väl erkännas att tre timmar i vattnet med läckande dräkt var lite kallt.

  2. Du räknas inte Rasmus, för du hoppar i plurret frivilligt bara det är lite vind och vågor. Förresten är du inte heller den som börjar hårdträna i maj för att komma i något slags form till sommaren.

Kommentarer inaktiverade.