Red Bulls reklamkupp

I BASE-hopparkretsar (BASE står för Building, Antenna, Span, Earth och innebär i praktiken att man hoppar fallskärm från till exempel byggnader, broar eller berg. Läs mer om BASE-jumping hos Wikipedia) ger det cred att vara den förste som hoppar från ett nytt ställe. Turning Torso är numera inte längre jungfrulig mark, eftersom en österrikaren Felix Baumgartner hoppade från skyskrapan tidigt i morse, varpå han flydde landet eftersom han riskerar åtal för sitt tilltag.

Förmodligen är Felix ungefär lika nödbedd när det gäller BASE-hopp som jag är när det gäller hångel med Jake Gyllenhaal, men till skillnad från mig är Felix med största sannolikhet mer än ivrigt påhejad av sin sponsor, Red Bull. De skulle nog inte erkänna det officiellt, men jag gissar att de har haft både en och två fingrar med i spelet. Dels för att det kräver mycket planering och en del slantar att hyra en helikopter som släpper Felix på Turning Torso, ha en motorcykel med förare redo för att ta Felix till hamnen där han flyr landet i en gummibåt, och dels för att Red Bull var snabba med att få upp ”nyheten” på sin egen sajt. Action marketing i uttryckets verkliga bemärkelse, och en rätt bra utdelning för pengarna gissar jag. Både Aftonbladet och Expressen använder sig av bilder där Red Bull-loggan syns (Aftonbladet har bilden på sin förstasida med länk till artikeln).

Och bara för att klargöra en sak så är det skillnad på BASE-jumping och traditionell fallskärmshoppning. Utrustningen skiljer sig, och hoppare själva gör stor skillnad på BASE-hoppare och ”skydivers” (traditionella hoppare).

Andra bloggar om: , , , , ,

2 reaktioner till “Red Bulls reklamkupp”

  1. Fy vad läskigt med base-jumping! I och för sig, skulle jag få hoppa ett tvillinghopp (kan man det?) med Jake Gyllenhaal så skulle jag inte tveka en sekund! =)

  2. Fy vad läskigt med base-jumping! I och för sig, skulle jag få hoppa ett tvillinghopp (kan man det?) med Jake Gyllenhaal så skulle jag inte tveka en sekund! =)

Kommentarer inaktiverade.