Anmärkningsvärt 23 juni 2011

 1. Klassamhället har kommit till Facebook | Emanuels randanmärkningar
  – FACEBOOK, KLOUT Jag ser till skillnad från Emanuel inget som helst problem med det här. Grupperingar har alltid funnits bland flockdjur, och visst kan man kalla det ”klass” – men till skillnad från att födas in i en klass så handlar klout om vad du gör, inte var du är född eller hur mycket pengar din familj har. Vem som helst som använder sociala medier för att prata om ett ämne de kan kan få högt inflytande i det ämnet. Jag hade haft ett problem om det här rört sjukvård, eller om det handlat om kundtjänst som baserade sitt agerande på Klout.

  Så här tänker jag när jag jobbar: bemötandet som jag ger när jag jobbar operativt med våra sociala medier tar inte hänsyn till antal följare eller klout. Däremot om vi till exempel skulle skicka ut en ny produkt för test så skulle jag välja bloggare som skrivit om oss i första hand och hellre såna som når fler än färre om jag måste välja – vilket jag måste eftersom antalet produkter inte är obegränsat.

   

 2. Känsliga kändisar skulle tjäna på lite självdistans « antropomorf
  – TWITTER, KÄNDISAR Jag tycker att Christofer ofta har bra poänger och hans analyser av Twitter. I det här fallet håller jag med om det mesta, men hur jag än vänder på det så förtas alla poänger av faktumet att Christofer försvarar @blygsamt_skryt som skämtar på andras bekostnad med ”ni får väl ha lite humor?”. Det blir inte bättre av att han jämför det med roasting apropå Magnus Betnérs (i min värld befogade) ilska mot @blygsamt_skryt. Roasting är kärleksfullt, det skulle aldrig utföras mot någon man ogillar och framför allt: aldrig mot någon som inte gått med på det. Det i min värld är att ställa sig på mobbarnas sida. Jag är säker att det inte är vad Christofer menar, men det är så det landar hos mig.

   

 3. Nytt mått ska väga upp bristerna med Glykemiskt index (GI) – forskning.se
  – HÄLSA, GI Det är mycket intressant att man börjar titta på annat än just glykemiskt index när man tittar på kolhydrater. Fullkornspasta är inte bättre än vit pasta ur blodsockerperspektiv, och livsmedel med högre GI kan vara bättre än med lägre baserat på långtidssvar. GP är mycket intressant!

   

 4. Aaron Caceres minnesfond
  – SLACKTIVISM Det här känns extremt ofräscht: att be folk sätta in pengar för att ta ställning emot gatuvåldet, där 70% går till den avlidne personens familj (utan att redovisa varför de behöver pengarna). Resterande 30% går till Anton Abeles initiativ ”stoppa gatuvåldet”. Profitering på någons tragiska frånfälle känns jävligt ofräscht, helt enkelt.

   

 5. ”Antroposofi förklarar Vidarklinikens märkliga råd” – DN.SE
  – MEDICIN, ANTROPOSOFI Barn ska inte vaccineras mot bland annat mässling för att de ska härdas och bearbeta tidigare liv. Om du köper produkter från Saltå Kvarn eller andra ”biodynamiskt odlade” produkter så är det här precis det här du stödjer och bidrar till. Antroposofi, biodynamisk odling och homeopati är alla besläktade och på sitt sätt farligare än till exempel scientologi.

   

 6. BirroGeneratorn – skapa en alldeles fräsch Marcus Birro-krönika, helt automatiskt!
  – HUMOR En briljant Birro-generator. Den lyckas kopiera Marcus Birros stil att skriva på ett sätt som till och med Birro själv skulle ha svårt att skilja från originalet. Om Skynet någonsin blir verklighet är det här vårt främsta vapen. Vi bara kopplar in Birro-generatorn och Skynet kommer dra på sig offerkoftan och flytta till Italien istället för att kärnvapenbomba oss.

   

 7. The most unfortunate logos – Creative Review
  – HUMOR, DESIGN Det här är de sämsta skyltarna och logotyperna som har gjorts. Antingen är det människor med för lite eller för mycket fantasi som har gjort dem, men roligt är det!

   

 8. PR agency loses biggest account with a single tweet | The Wall Blog
  – PR-KATASTROFER, TWITTER En tweet kostade The Redner Group, en PR-byrå, kontot för 2K games. Otroligt korkat agerat, och The Redner Group räddas inte av kommentaren från grundaren att ”han skulle ha tagit det per e-mail istället”. Det är än mer korkat, eftersom han inte fattar att man inte kan hoppa på kritiker för vad de skriver utan bara ångrar att han gjorde det publikt.

   

 9. Andy – Det där var ju inte så begåvat.. | Internet Sweden om domäner och annat
  – SPAMMARE, GRÄVANDE BLOGGAR Peter Forsman på Internetsweden.se gör ofta imponerande research kring folk och företag som beter sig illa på internet och drar ner byxorna på dem rejält. Som här, på en kommentarspammare som vill dra folk till sin affiliate-marketing-sajt. Förutom att Peter gör en välgärning så är det också ett bra exempel på att du inte är så anonym som du tror. ”Be honest and do good shit” så slipper du få byxorna neddragna på det här sättet.

   

 10. Filterbubblan som sprack! | jardenberg unedited jardenberg unedited
  – INTERNET, AUTOMAGISKA FILTER Jocke Jardenberg skriver mycket intressant och tänkvärt kring automagiska filter, som Googles personifiering av sökresultatet och Facebooks EdgeRank. Återigen lyckas Jocke ändra min tankeriktning, från att ha varit lite skeptisk och mot är jag numera omfamnande och för.