Anmärkningsvärt 4 februari 2013

 1. Bögministeriet

  Ni har väl inte missat att jag och några vänner har en podcast där i pratar om allt möjligt ur bögig synvinkel? Senaste avsnittet handlar om porr och vår relation till det.
 2. Den stora myten om crossfit! Del 1. « Jonas Colting – Hälsokonnässör

  Det innebär att hart när alla mänskliga fysiska aktiviteter är CF, inklusive att gå snabbt och tugga tuggummi samtidigt. Det innebär på samma gång att CF har lagt beslag på allt. Och kritiserar man CF så får man frågor om huruvida det betyder att det alltså är dåligt att göra armhävningar, springa fort eller lyfta tungt.

  Otroligt läsvärt för alla Crossfit-fantaster. Det finns få saker som är så tragikomiska som någon som är religiöst nyfrälst på en hälso- diet- eller träningstrend. Jag råkade ut för dem på min Youtube-kanal, där jag visar korrekt teknik i Bodypump. Den tekniken skiljer sig markant från Crossfit, vilket dessa tomtar inte kunde få in i sina huvuden. Jag vet att Crossfit kan vara bra träning, men jag har så svårt för den religiösa biten så jag låter bli.

 3. #svpol – Om allas vår Bildombudsman

  Först när en rådman förklarar för honom att han finner honom och hans argument irriterande kan han tänka sig att börja en förlikning. Det absolut främsta beviset för detta är hur han lät sig själv användas som ett verktyg för hämnd mot den ärevördige Genusfotografen med ett speciellt litet trick som han själv hjälpt till att ta fram.

  Det här måste upprepas om och om igen: Staffan Teste, bildombudsmannen, är sinnesbilden av hur beteende kan vara helt lagligt och samtidigt fullständigt oetiskt. Jag vill inte ha något att göra med varken honom eller företag som arbetar med honom.

 4. Ytligt sett om tonårstjejer

  Det är oklart var de arga männen drar gränsen för att vara en äkta nörd (Vid pungen?). Det framgår inte heller om de vid varje möte med en manlig frände börjar med ett quiz för att säkerställa hans kunskap om Starwars.

  Väldigt bra om utställningen “Girl Culture” på Malmö museer och hur tjejer är damned if they do, damned if they don’t.

 5. #Blogg100 – Avtal: 3 (Tre) gjorde mig till WyWallet-kund. Utan att fråga först.

  WyWallet är på allas läppar dessa dagar och jag vill med det här #Blogg100-inlägget beslysa det faktum att mobiloperatören 3 (Tre) valt att ansluta mig till WyWallet.

  WyWallet-historien är full av väldigt många hjärnsläpp. Det som gör mig så förvånad är att Erik Hörnfeldt, som är en av Sveriges bästa kommunikationschefer, ser det som “kundernas problem” i sin kommunikation, och inte som telekombolagens problem. Hur som helst är negativ avtalsbindning riktigt fult och det här gör inte Tre så mycket attraktivare som mobiloperatör direkt.

 6. Våldtäktsmannens rätta namn. (Om en i grunden rasistisk debatt.) – Lisa Magnusson | Rodeo Magazine

  Genom att till exempel påvisa att “svenska namn” är vanligare än “invandrarnamn” godkänner man uppdelningen i “svenskar” versus det godtyckliga “invandrare”.

  Lisa Magnusson skriver briljant om problemet med den där listan över de vanligaste namnen i våldtäktsdomar: det finns en god vilja bakom men den är bara rasistisk och konstig. Det är den här typen av goda intentioner som vägen till helvetet är kantad med.

 

Som alltid finns också min samling av engelska länkar, med bland annat din egen privata drönarkamera som svävar runt och fotograferar eller filmar och andra nyheter!