Anmärkningsvärt 12 februari 2013

Anmärkningsvärt header
 1. Resumé: Rewir fakturerar 350 000 för ”Nya Hornstull”

  – Det är jättetråkigt att det har blivit en så negativ effekt av kampanjen i sociala medier. Men vi deltar inte så mycket i diskussionen.

  Pernilla Sollander, kommunikatör på SL, gör självmål i hela SLs strategi kring sociala medier och avslöjar exakt hur djupgående SLs förakt för alla kunder är. Hon hade lika gärna kunnat säga “Vi skiter högaktningsfullt i vad folk tycker”.

 2. Öppet brev till Idiot Nerd Girl och hennes followers.

  Douchebag rating: Sex Uffe Brunnberg av fem möjliga, plus en Marcus Birro.

  Nördkulturen är klassiskt manlig, och det är ett intressant fenomen att se straighta män utesluta kvinnor ur sin gemenskap för att … ja, varför gör straighta män så här? Relevant reflektion: Jag har sett mer inklusion av kvinnliga gamers i /r/gaymers (som alltså är ett forum för homosexuella gamers) än jag sett i det stora gamingcommunityt.

 3. Posten ska inte vara censor | Journalisten

  Om Posten tvingas distribuera oadresserade försändelser med uppenbart brottsligt eller på annat sätt mycket stötande innehåll riskerar detta att leda till omfattande negativ publicitet som skadar Postens varumärke och renommé.

  Posten försöker smyga undan budbärarimmuniteten och säger att det kan drabba deras varumärke om de vidarebefordrar “mycket stötande innehåll”. Jag tror – och hoppas – att det snarare är detta uttalande som skadar deras varumärke. Posten AB: jag finner inga ord för hur stötande jag finner er inställning.

Photo Credit for header image: Julia Manzerova via Compfight cc