Anmärkningsvärt 30 januari

 1. Studier stärker argument mot omskärelse av pojkar | Ottar
  Jag är principiellt mot omskärelse av småbarn. Jag tycker att man ska få göra det själv när man uppnår vuxen ålder, men föräldrar ska inte ha rätt att ta det beslutet för småbarn. Gustav Nilsonne skriver bra om argument mot omskärelse av småbarn i västvärlden.
 2. Hittat på Blocket
  Kuratering av innehåll/inredningstips på en ny nivå: Malin samlar saker hon hittar på blocket. Om du gillar liknande saker som Malin behöver du inte längre leta själv. Jag älskar’t: Blocket får mycket nytt innehåll hela tiden och en mänsklig kurator är guld värt.
 3. Jättemånga nya bra ord till Svenska Språkrådet – Lägg till och sprid!
  Hanna Fridén pwnar Språkrådet. Att “tjejsamla” tas med som ett ord är onekligen konstigt. Jag vet inte hur frekvent använt det är, men jag har aldrig hört det innan det hamnade i listan över nya ord, och Hanna har onekligen en poäng. Det vore intressant att höra Språkrådet svara på kritiken.
 4. Förvirrade sossar gick på Moderaternas skitsnack
  Det här är deprimerande läsning, mycket för att den är sann. Hur kan Alliansväljare läsa det här och hävda att Moderaterna inte är ute efter att göra de rika rikare på skattebetalarnas bekostnad?
 5. Stockholmare, ni är blåsta på er bio | Kultur | SvD
  Det här är en stor pet peeve för mig. Jag sa upp mitt medlemskap i Bioklubben redan när SF blockade sajten som listade biotider. Jag brukade gå på 20-30 biobesök om året, men sedan SF blivit det enda alternativet när de fick köpa upp Sandrews (efter att de med maffiametoder tagit över enda AMC-biografen i Stockholm, Heron City) har jag i princip lagt ned och går kanske 3 gånger om året. jag passar på när jag är utomlands.Det här är bara ytterligare en bekräftelse på att vi har en monopolsituation som stöds av politiker. Det är i såna här stunder jag vill ta upp debatten om kulturhöger vs kulturvänster – för oavsett hur illa jag tycker om “kulturvänsterns” svar på Bengt Ohlssons krönika, så har jag otroligt svårt att se annat än “kulturhögern” bakom denna idiotiska fadäs.
 6. Brudar i försvaret
  Det som är galnast med denna historia är inte att det hänt. Det som är galnast är att tränarna är så blinda att det inte ens fattar vad de har gjort förrän någon utomstående ifrågasätter. Det är så otroligt sorgligt att Svenska Idrottsförbundet totalt abdikerat i såna här frågor.
 7. Anställd avskedades efter larm – nu stäms Telenor – DN.SE
  Det här är helt sjukt: Telenor hävdar att en anställd agerat illojalt när han anmält dem till Arbetsmiljöverket (som stängde arbetsplatsen för att den faktiskt var osäker).Jag har tidigare skrivit om operatörer och hur lite som egentligen skiljer dem, och Telenor är lika dåliga/bra som andra. Men om det här är deras etik, så rekommenderar jag alla att avstå från Telenor. Jag själv måste skaffa ett abonnemang för min telefon nu när jag slutar på Björn Borg, och jag lutade åt Telenor fram tills att jag läste detta. Nu blir det någon annan operatör.
 8. Videovåldsdebatten startades av manipulerade barnintervjuer
  Åttiotalets videovåld, nittiotalets dataspelsvåld … ofta används nya företeelser som syndabockar när en äldre generation ska förklara det obegripliga beteendet hos en yngre. Det här är en intressant inblick i hur man manipulerade intervjuer i SVT för att spetsat till debatten.

2 reaktioner till “Anmärkningsvärt 30 januari”

Kommentarer inaktiverade.