Anmärkningsvärt 24 februari

 1. Ladbrokes – Twitter går om Facebook?
  Det är minst sagt pikant att Ladbrokes, som sysslar med statistik, inte har koll på just det i sin pressrelease. De skriver att rekordet i tweets per sekund (tps) innehas av Beyonces förlossning. Sanningen är att den siffran (8868) bleknar i jämförelse med TPS under den traditionella visningen av “Castle in the Sky” i Japan; då skickades 25 088 tweets per sekund. Även i USA finns händelser som slagit Beyonces förlossning, till exempel under Superbowl då själva matchen toppade på 12 233 tps, och Madonnas uppträdande på 10 245 tps.
 2. Det här är så roligt att det inte behöver någon vidare beskrivning.
 3. ETC’s kör tomt uppslag där intervjun med Filippa Reinfeldt skulle ha legat
  Det är helt sjukt hur Filippa Reinfeldt kommer undan gång efter gång med att inte ställa upp i kritiskt granskande intervjuer. Det är extremt besvärande för Alliansen.
 4. LIKE A BAD GIRL SHOULD: LRF, what the fuck?
  Oj vilket praktexempel på dålig fingertoppskänsla för närvaro på Twitter. Att sen se dem försvara tweeten ger en känsla av att se en olycka i slow motion, en olycka som en krockkudde inte hjälper. Men väl en skämskudde.
 5. ACTA – var står den svenska regeringen i frågan? | .SE
  IIS är verkligen duktiga på hur de tar upp frågor som rör internet i allmänet och internet i Sverige i synnerhet. Detta är ett typiskt exempel när de belyser en problematik. Jag tycker att Sveriges regering (och politikerna) är fega i den här frågan. Ta ställning, men ha en bakväg ut kan ses som diplomati, men jag ser bara feghet.
 6. Misshandeln som försvann
  Poliskåren i Sverige har ett riktigt stort problem med en osund kåranda, där man skyddar varandra på ett sätt som närmast för tankarna till maffian. Problemet är att polisen har rättsväsendet på sin sida. Det är inte konstigt att folk inte har förtroende för polisen. Jag har väldigt lite förtroende för polisen som helhet, även om jag har tillit till enskilda poliser.
 7. Röda Korset vann överklagan – fortsätter vårda torterade
  Ibland kommer det goda nyheter. Som denna. Det är extremt märkligt att någon som inte ens har personal kompetent inom ett område kan vinna en upphandling från någon som uppenbarligen har kompetens. Inom vård och andra offentliga tjänster är det mycket problematiskt att upphandla det billigaste. Isobel Hadley-Kamptz skriver bra om det dilemmat.
 8. Oskyldigt utpekad som snattare
  Det är ju tur för MQ att de varken finns på Twitter eller på Facebook, för då hade de ju tvingats bemöta det här pinsamma debaclet. Som det är nu kan de bekvämt välja att bemöta det med klassisk PR-tystnad. Jag, som stadigvarande kund på MQ , blir extremt illa berörd av det. Synd, jag gillar MQs märke Bläck, men det är inte så svårt att hitta alternativ.
 9. Fler reser kollektivt men färre är nöjda
  En elak gissning är att SL ensamt står för majoriteten av bristen på information. Det är helt galet hur ineffektiv SL:s organisation är på information. Exempel:Förra veckan skulle jag åka från Slussen – Telefonplan runt lunchtid på torsdagen. Tåget mot Fruängen ska komma om några minuter, men tiden passeras och tåget försvinner från skylten utan att något tåg kommit. Samma med nästa tåg. Jag går upp för att höra med spärrvakten vad som händer. Han har inte ens någon aning om att det är något fel på trafiken. När han försöker ringa för att ta reda på hur det ligger till lyckas han  få reda på att en olyckshändelse inträffat vid Mörby Centrum, och att linje 14 därför dras med förseningar. Han lyckas dock inte nå fram för att få reda på var nästa tåg befinner sig. Ridå!
 10. ”Ni retar upp folk i onödan”
  Jag har sagt det förut (i Debatt) och jag säger det igen: det ska heta QX-galan, inget annat. Alla andra namn gör anspråk på ett representantskap som jag vet att QX gärna vill ha, men aldrig kommer att få mandat att ha.