Straightacting guy gets a facial

Jag hade stora förhoppningar på att ansiktsbehandlingen skulle stärka mitt varumärke som bög. Nu var det visserligen inte mitt initiativ, utan en present från bästaste Wille, men hey – skönhetssalong på Östermalm. Hudvård. Djuprengöring och ansiktsmassage. Det är grejer för en hel vecka på Whatsgaytoday.com

Jag har bara varit på en ansiktsbehandling tidigare. Jag minns den än idag, en vårdag i mars 2002. Salongen, som låg på St Eriksgatan i närheten av Vanadisplan (där jag för övrigt bodde då), var väl ungefär den enda jag kände till. Jag borde ha börjat ana oråd när jag möttes av Enya som bakgrundsmusik, men hey, jag var ung, naiv och behövde behandlingen. När jag försöker minnas hur hudvårdsterapeuten såg ut vill jag gärna säga att hon hade gravt bränskadat ansikte, en filthatt, röd- och blårandig tröja och knivar på händerna. Fanny Krueger, Hudvårdsspecialist.

Jag har alltså bara en katastrof till behandling att jämföra med, men igår var mitt ansikte i himlen. Det som imponerade på mig var kombinationen av snabbhet – rengöring, insmörjning och sköljning gjordes med ett snabbt och känsligt handlag. Beröringen var fast och säker utan att bli hårdhänt. Visst kändes det när pormaskar klämdes, men ansiktsmassagen mer än kompenserade för det. Det som var mest fascinerande var hur fräsch jag såg ut direkt efteråt. Ingen rodnad, inga märken. Frisyren hade blivit väldigt 80-talsfönad av ångan och bandet som höll håret från ansiktet, men huden var fantastisk.

I början av behandlingen pratade vi lite om hudvårdsprodukter. Jag kände att jag äntligen fick bort lite av straightacting-stämpeln. Ända tills min hudvårdsterapeut sa:

”Man vet att killar vill ha så få produkter som möjligt och inte en massa burkar och flaskor, och produkterna ska vara enkla att använda och ge maximal effekt, så du skulle gilla den här produkten.”

Att då börja prata om min nattkräm, foundation och tre olka fuktkrämer kändes bara snäppet över en inverterad Derek. Jag hade lika gärna kunnat utbrista i ett ”Who dear? Straight dear? Me dear? No dear!”, så jag höll tyst och njöt istället.

Hur som helst, om du behöver en bra hudterapeut så kan jag rekommendera Fredrika på Electa.

Andra bloggar om: , , ,

4 reaktioner till “Straightacting guy gets a facial”

  1. Du är för ung och fräsch för ansiktsbehandlingar (andra än sådana som figurerar i ditt förra inlägg). Så det så.

  2. Gillar verkligen din blogg och har lömskt nog lagt till dig på länktåget (om du vill veta vad det är kan du kolla min sida). Bygg på eller skit i det – det här är inget kedjebrev med inbyggda bestraffningar av typen otur i kärlek i hundra år.

Kommentarer inaktiverade.