Morgonprocedur för blandhy (och svinto-stubb)

Jag har tidigare skrivit om min kvällsrutin. Här är morgonproceduren:

Jag duschar sällan på morgonen. Jag gissar att det är relativt ovanligt, men som gruppträningsinstruktör kör jag pass fem dagar i veckan och då hamnar duschandet oftast på kvällar. Det innebär att jag måste vara extra noga med att fukta skäggstubben på morgonen för att slippa rakbränna. Fyra-fem minuter med hett vatten, följt av Clean Up från Decléor fungerar fint. Två gånger i veckan använder jag peeling istället för vanlig rengöring, och ZIRH Scrub har fått foten till förmån för Jeu de Billes (också Decléor). Egentligen hade jag ingen anledning att ogilla ZIRH Scrub, annat än att de har samma koncepttänkande som NK hade när de döpte sin groomingavdelning till Manlig Depå. ”Män kanske handlar nattkräm och smink, men de gör det i något som nästan är ett garage i alla fall.”

När jag tvättat ansiktet och skäggstubben är lagom mjuk av vatten (och behandlingen med Clarins Skin Difference kvällen innan) torkar jag mig och har i ett par droppar Aromessence Homme (Decléor) i skäggstubben. Det här har snabbt blivit en av mina absoluta favoritprodukter. Doftar milt och vuxet, får rakhyveln att glida bättre och lugnar huden både före och efter rakning. Nackdelen med denna är att den är dyr. 500 kronor för en flaska på 15 milliliter känns dyrt trots att den är hyfsat dryg. Den är dock svårdoserad eftersom det är en pumpflaska. Jag hade tidigare ZIRH Prepare, som fungerar utmärkt som ett alternativ innan rakning (dock inte efter).

Efter oljan, direkt på med vatten och rakskum Rasage Tendresse (gissa märket?). Precis som alla andra Decléor-produkter doftar den milt, är skonsam mot huden och lugnar huden under själva rakningen. Jag har tidigare varit skeptisk till rakskum, eftersom det känns som om de tar slut direkt, men jag upptäckte att jag tog ungefär fem gånger mer än jag behövde. Och det är inte ens en överdrift.

Rakningen görs såklart med Gillettes Fusion Power. De billigaste originalbladen jag kunnat hitta finns för övrigt hos Clas Ohlson, 159:- för ett fyrpack. Rakbladen ger mig en fem, sex rakningar, vilket gör att varje rakning kostar omkring 7 kronor i enbart rakblad. Jag har funderat på att gå till en äldre rakhyvel som använder riktiga rakblad, men frågan är om det är värt besväret. Det är säkert ingen skillnad på rakbladen för Gillettes Fusion Power (den batteridrivna) och Gillettes Fusion (utan vibrationer), annat än 30 spänn på priset, men som den sucker jag är köper jag the real thing.

Hur som helst, efter rakningen sköljer jag bort rakskumsresterna med vatten, torkar ansiktet och har på ansiktsvatten (Shiseidos Hydrating Lotion). Ett par droppar Aromessence Homme för att lugna huden där jag har rakat, följt av en droppe Keep Comfort. Den senare känns mest som livrem till hängslena, men jag får sällan rakbränna ens när jag missat att fukta skäggstubben ordentligt och då känns det okej. Keep Comfort doftar svagt av oparfymerad blocktvål. Jag har ännu inte bestämt mig för om det är bra eller dåligt.

Som avslutning har jag i Keep Control (från samma firma som för tillfället dominerar mitt badrumsskåp). Keep Control mattar av huden, vilket är bra eftersom jag har lätt att få glansig hud. Effekten håller i sig hela dagen, och Keep Control fungerar betydligt bättre än Clarins hudkräm som ska lösa samma problem.

Jag vill återigen påpeka att jag inte är sponsrad av Grooming.se, de är bara den bästa svenska nätshoppen just nu. Jag vill också säga att jag inte är sponsrad av Decléor, trots att mitt badrumsskåp till största del består av deras grejer. Decléors produkter är helt enkelt sjukt grymma. Snygga förpackningar, vuxna och subtila dofter som ligger långt bort från den generiska Dubbeldusch-fast-för-ansiktet-lukt som omger många andra produkter och fungerar alldeles … alldeles underbart på min hud.

Andra bloggar om: , , ,

13 reaktioner till “Morgonprocedur för blandhy (och svinto-stubb)”

  1. Hur kan du komma ihåg allt det där? Dina kvälls- och morgonritualer verkar vara bra mycket mer invecklade än tjänsterna som jag får lön för. I’m impressed.

  2. Ska man göra sig besväret med riktiga rakblad, varför inte ta steget fullt ut och lära sig hantera rakkniven?

  3. Det är trygghetsnarkomanen i mig som blir enormt tillfredsställd av rutiner. Eller är det kanske autisten? Anyhow, när jag har vissa rutiner känns det som om jag kan ta det mesta som slängs på mig. Jag säger ju det, jag ska bli galna rollator-mannen!

  4. Jag tänkte på det, men jag behöver nog göra det i två steg. Om någonsin. Jag har en noja att få halsen avskuren, och jag har sett lite för många skräckfilmer och thrillers för att en rakkniv ska vara ett rakverktyg.

  5. Ja jag tänkte på den. Kom den galna minen INNAN eller EFTER att du påbörjat morgon- och kvällsrutinen?
    Bara så att jag vet inför nästa försökskanin. Haha.

Kommentarer inaktiverade.