Keso i mellanmålsförpackning

När det gäller mellanmål finns oftast ett stort problem: protein. Frukt i all ära, men protein mättar bättre. Igår när jag var på språng och behövde något att äta gick jag förbi Pressbyrån och hittade Kesos nya mellanmålsförpackning.

Keso mellanmål
Keso mellanmål med hasselnötter, blåbär och tranbär

Det är alltså 150 gram Keso med en mix av hasselnötter, blåbär och tranbär plus en sked. Jag gillar det, men inte av anledningen att det innehåller ”hasselnötter, blåbär och tranbär” utan på grund av skeden. Att köpa en vanlig Keso-förpackning kräver att man har med sig en sked – här är problemet löst.

Faktum är att jag i valet mellan en vanlig Kesoförpackning och denna skulle ha valt Keso-förpackningen. Den här kostade drygt 25 kronor hos Pressbyrån, och innehåller 125 gram Keso. En vanlig förpackning Keso kostar 13-17 kronor och innehåller 250 gram. Lägger man till ett äpple eller en banan så har man ett större och mer mättande mellanmål till halva priset.

Näringsvärdet i Keso mellanmål
Vad gör solrosoljan i blåbären?

8 reaktioner till “Keso i mellanmålsförpackning”

  1. Ett annat sätt att se på det är att 250 gram av denna blandning är 350 kcal, medan 250 gram vanligt keso är 225 kcal. Man har ”utrymme” för att lägga till en än mer mättande banan *och* ett äpple innan man tangerar denna blandnings energiinnehåll vikt för vikt… så de där torkade, inoljade och sockrade frukt- och nötbitarna (tillåt mig att ifrågasätta vitaminviabiliteten i denna process) är inte bara pekuniärt dyra.

  2. Är också mycket glad åt detta snabba mellanmål! Äntligen riktiga proteiner som är snabbt att ta med sig. Men som vanligt mycket onödigt att slänga i socker i det hela. Suck.

  3. Finns inget bättre än den polska varianten: keso med makaroner (makron z bialym serem). Får hoppas att Keso upptäcker den kombinationen.

  4. Åh, nu fick jag flashbacks till mina barnaår. Och socker, visst har man det? Jag måste göra det någon dag, det är faktiskt sjukt gott.

  5. Det här kanske inte är någon nyhet, men man får sked i kassan om man frågar om det. Kände en plötslig oro för att det kan finnas någon som går livet igenom med sked i handväskan (eller fickan) så där helt i onödan.

    Men visst är det så att om det kommer en ny produkt där de har slagit ihop två produkter och placerat dem i en snygg ny förpackning då är man förmodligen på väg att bli lurad på både innehåll och pengar.

Kommentarer inaktiverade.