Bloglovin’ och bloggtjyrkogården

Jag har länge haft som avsikt att a) rensa ut och uppdatera min länklista, b) installera lite nya plug-ins till WordPress och c) göra om utseendet på bloggen.

a) Min länklista kommer som mest att innehålla 20 av de bloggar jag läser oftast, och nya bloggar där är finaste Julia, Helena, Elin och Sakine. En annan härlig nyhet är att Pojkfröken är tillbaka.

Jag har sedan länge haft en kategori i Google Reader jag kallar ”Bloggtjyrkogården” (efter tre månader utan inlägg hamnar bloggarna där). Istället för att radera flödet från bloggar som läggs ner lägger jag dem där i hopp om att de någon gång ska återuppstå, ungefär som Pojkfröken. Andra minnesvärda bloggar som ligger där: Gycklargruppen, Agaton Blixa Stolpe, Dyslesbisk (saknaden blir dock mindre av att jag kan följa @fredrikw på Twitter), Runkbloggen och Therapeutic Pictionary. Det är bloggar jag fortfarande kan gå tillbaka till för att läsa inlägg och bli road, gråtmild eller inspirerad.

I Bloggtjyrkogården ligger också några personliga bloggar som jag följt. Jag undrar vad som hände sen med de människorna. Som Ellen Glasell. Eller Stan. Elin från Bara Elin.

b) De plug-ins jag installerat är några av dem som Simon tipsar om i ”18 fantastiska plug-ins för WordPress som du antagligen inte använder”. Bland annat ”No Follow Free” för att ge länkkärlek till dem som kommenterar ofta och ”Backtype Connect” för att även få med Twittrade och Facebookade kommentarer på inlägg. Och så EMO Vote, som är ett sätt att snabbt kommentera ett inlägg genom att klicka på ett alternativ när man inte orkar skriva.

c) Jag har för första gången lagt ut pengar på ett tema. Jag köpte Thesis, och jävlar vad verkar vara värt pengarna. Om någon är intresserad av en recension så kan jag skriva en när jag använt det ett tag.

Andra bloggares inlägg om , , , ,

6 reaktioner till “Bloglovin’ och bloggtjyrkogården”

  1. Tjusigt byte! Jag har hört mycket gott om Thesis användarvänlighet! Men jag har en fundering: Jag gillade också din tidigare design mycket starkt och undrar varifrån det kom. Vet du om det fortfarande finns tillgängligt någonstans? /Thomas i Halmstad

Kommentarer inaktiverade.