Jämförelse mellan iPhone 4 och iPhone 4S

Jag fick min iPhone 4S igår. Trots att min iPhone 4 är i gott skick valde jag att uppgradera för att jag var nyfiken på Siri och den bättre kameran. Jag insåg snabbt att 4S också är rätt mycket snabbare än sin föregångare.

Här är en jämförelse mellan foton tagna med iPhone 4 och iPhone 4S

Utan HDR
[wpw_ba_viewer width=”auto” disable_intro=”false” alternate_skin=”true”]
[wpw_ba_img src=”http://arkiv.kazarnowicz.se/wp-content/uploads/2011/10/1024-iphone-4s-mika-no-hdr-635×476.jpg” alt=”http://arkiv.kazarnowicz.se/wp-content/uploads/2011/10/1024-iphone-4-mika-no-hdr-635×474.jpg” title=”Utan HDR, iPhone 4S till höger”]
[/wpw_ba_viewer]

[wpw_ba_viewer width=”auto” disable_intro=”false” alternate_skin=”true”]
[wpw_ba_img src=”http://arkiv.kazarnowicz.se/wp-content/uploads/2011/10/iphone-4s-mika-hdr-635×476.jpg” alt=”http://arkiv.kazarnowicz.se/wp-content/uploads/2011/10/iphone-4-mika-hdr-635×474.jpg” title=”Med HDR, iphone 4S till höger”]
[/wpw_ba_viewer]

[wpw_ba_viewer width=”auto” disable_intro=”false” alternate_skin=”true”]
[wpw_ba_img src=”http://arkiv.kazarnowicz.se/wp-content/uploads/2011/10/iphone-4s-soccer-field-no-hdr-635×476.jpg” alt=”http://arkiv.kazarnowicz.se/wp-content/uploads/2011/10/iphone-4-soccer-field-no-hdr-635×474.jpg” title=”Utan HDR, iPhone 4S till höger”]
[/wpw_ba_viewer]

[wpw_ba_viewer width=”auto” disable_intro=”false” alternate_skin=”true”]
[wpw_ba_img src=”http://arkiv.kazarnowicz.se/wp-content/uploads/2011/10/iphone-4s-soccer-field-hdr-635×476.jpg” alt=”http://arkiv.kazarnowicz.se/wp-content/uploads/2011/10/iphone-4-soccer-field-hdr-635×474.jpg” title=”Med HDR, iPhone 4S till höger”]
[/wpw_ba_viewer]

Skillnaden i hastighet är rätt märkbar. Här är en video som visar skillnaden mellan iPhone 4 och iPhone 4S:

Totalt sett: Jag är inte säker att uppgraderingen verkligen är värd pengarna, framför allt inte om du är obekväm att prata högt på engelska. Siri pratar endast engelska, franska och tyska. Utan Siri är det här en trevlig uppgradering, men inget måste. Har du en 4 du är nöjd med kan det vara värt att vänta i ett år på nästa modell.

Min iPhone 4S är köpt från Apple Store i UK, som säljer olåsta iPhones. Borderlinx agerade mellanhand med adress i UK och vidarebefordran av paketet till Sverige för ca 300 kronor.

27 reaktioner till “Jämförelse mellan iPhone 4 och iPhone 4S”

 1. Hur mycket betalade du totalt för telefonen + kostnaden att få den skickad till Sverige?

 2. Då kan man lika gärna köpa det från comviqs sida eller appel store svergie för 100 kr mer.

 3. Hej. Jag har funderat på att köpa en iphone. Har aldrig ägt en tidigare men vad skulle du rekommendera 4 eller 4s?

 4. Beroende på vad du har råd med så skulle jag säga 4S. 4 funkar än så länge, men såvitt jag förstår är det inte speciellt stor skillnad i pris mellan dem. Om du reser mycket kan det löna sig att köpa en obunden. Gör du inte det kan du binda dig hos en operatör. Den operatör jag skulle undvika är 3, eftersom de funkar sämst med iPhone i det test jag gjorde. Telia, Telenor och Tele2 är snarlika när det gäller täckning i Stockholm.

 5. Har du haft problem med knaster/sprak i telefonen vid samtal? Min låter väldigt mycket, bytt två gånger och samma problem, med 4s alltså

 6. Hej Johanna, jag har inte haft några problem med knaster eller sprak alls i min iPhone. Jag undrar om det är operatören? Jag kör Telenor nuförtiden (ett tag till, sen ska jag se vad jag byter till)

 7. Någon som har haft problem med att surfa mellan iphone 4 till handatoren har varit på TELE2 9ggr fått uppgardering till nytt kort 4G ingenting hjälper

 8. Hej! Sökte mest runt lite random. Fick min iPhone 4 stulen nu i helgen men har en hemförsäkring som täcker det. Att köpa en 4 var dock dyrare än en 4S så för försäkringsbolaget var det mer än OK att köpa den nya 4S. Har dock hört snack om att skärmen på 4S är mycket ömtåligare och väldigt lätt går sönder. Jag kommer att ha Copter-skärmskydd på den sen, kanske hjälper det. Tänkte mest höra om du har någon åsikt om detta eller har hört något! svar kan skickas till oskarask@hotmail.com
  @hotmail:disqus 
  MVH Oskar

 9. Jag har inte sett att min iPhone 4S skulle vara mer ömtålig än 4, och har inte heller läst om det. Fick jag välja mellan en 4 och 4S så skulle jag definitivt ta en 4S.

 10. Hej! Jag ska köpa en Iphone och hittade en från Apple Store i UK, vad blir det att denna kostar i svenska kronor? 
  http://store.apple.com/uk/browse/home/shop_iphone/family/iphone/iphone4s 

  Eftersom det inte är samma volt i Storbritannien som i Sverige går det att köpa bara en laddare till den sen? Det står att det finns med svenskt tangentbord och ordlista, så då funkar den precis som man köper en i Sverige, har jag fel?
  Skulle vara väldigt tacksam med ett svar :)

 11. Kolla i google genom att söka på ”xxx GPB in SEK” så får du ungefärligt pris.

  Jag har köpt min telefon från Apple i UK och använder den på svenska, så det funkar utmärkt.

 12. hej, men vad är själva skillnaden på Iphone 4 och Iphone 4S om man inte tänker på snabbheten och kameran är det så stor skillnad igentligen?  4:an är väll ungefär som 4S elller?.
  vadå är mobilerna låsta när man får dem? alltså om man då köper en kontant direkt tex. från comviq för jag gillar det och sj så använder jag comviq kontantkort.
  jag behöver veta lite ska köpa en.  juste man kan inte ändra på gb efteråt eller hur?…

 13. är det värt att köpa 4:an då?. /sj ska vi åka på semester a semester och semester så ska hälsa på min familj och biljeterna kostar rätt mycket men jag har samlat så jag kan köpa 4:an men vad tycker du? ska jag köpa den eller vänta och köpa 4S lite senare…
  sj är jag i behov av en ny mobil.

 14. hej igen… alltså är det värt att köpa Iphone jag har hört att dem inte håller så bra och att man måste lämna in på reparation för dem är tydligen jätte kännsliga osv. fast själv hade jag en android innan. Men jag har hört nån som rådat mig från att köpa en som själv har haft problem med sin.
  jag vill inte ha massa problem med min eller så.. men jag vet inte så vad tycker du/ni andra kan också kommentera.

 15. hej igen… alltså är det värt att köpa Iphone jag har hört att dem inte håller så bra och att man måste lämna in på reparation för dem är tydligen jätte kännsliga osv. fast själv hade jag en android innan. Men jag har hört från någon som rådat mig att inte köpa en som själv har haft problem med sin.
  jag vill inte ha massa problem med min eller så… men jag vet inte så vad tycker du/ni andra kan också kommentera.

 16. Hej, har svårt att bestämma mig för vilken Iphone jag ska välja… Efter att sökt information om telefonerna märker jag att många har klagat på att 4s har en sämre batteritid än 4 medan andra anser skillnaden knappt är märkbar. Hur upplever du det?

  Tacksam för svar

 17. Hej. Hur ser man skillnaden på 4s eller 4? På 3G, så har ju 3gs en kompass t.ex.

 18. Hej!

  TACK för det här inlägget. Jättebra information. Jag som inte är så high-tech och awesome tar då hellre en olåst 4 än en bunden 4S för samma pris. 
  Ha det bra!

 19. Hej du du ska absolut spara till en 4s!!!
  De är mycket snabbare och köp en vit det är snyggast!!!!!!! N

 20. Det stämmer mamma och pappa har varsin vit 4s och
  Deras batterier laddar ur jätte snabbt.

 21. Funktionerna overväger ändå 4sens batteritid.
  Köp absolut en 4s helst vit det är mycket snyggare än
  Svart!!!!! :)

Kommentarer inaktiverade.