Vänsterröstare förespråkar våldtäkter på grodor

Ann Charlott Altstadts förebild sitter och tänker

Godwins lag är blott tvåa när det gäller diskussions-urspårning så fort jämställdhet mellan könen och/eller sexuell läggning diskuteras. När det gäller könsbeteenden och sex så ska djuren plötsligt vara våra förebilder (och det här ska inte utläsas som att jag förespråkar att Nazityskland borde vara det istället).

Det finns ett gäng personer som har förståelse för biologi och genetik på en Anna Skipper-nivå, och som försöker applicera valda delar av djurbeteenden på människor när djurens beteenden passar världssynen. Eva Sternberg och Pär Ström är redan hedersmedlemmar i denna klubb, och nu aspirerar Ann Charlott Altstadt på att göra dem sällskap.

I Aftonbladet använder Altstadt biologi i allmänhet och djurbeteenden i synnerhet för att berätta att människor som inte sympatiserar med vänsterideologier ”lider av någon slags hjärnskada i empatispektrumet” (autentiskt citat ur artikeln).

Hon tar upp schimpanser som exempel:

Schimpanser räddar varandra från att drunkna, tar hand om skadade, den apa som får mindre i belöning än sin kompis vägrar delta i experiment och den apa som fått sin mat lättvindigt känner att den måste dela med sig mer.

Ann Charlott Altstadts förebild sitter och tänker
Schimpansen på bilden har inget med Altstadt att göra, förutom att den (uppenbarligen) är hennes förebild. Foto: Patries71 på Flickr.

Det är oklart hur Altstadt vänder sig mot att schimpanser våldtar varandra (och grodor!), mördar såväl varandra som begår artmord (eller är det ”folkmord” med Altstadts logik?) på andra apor, och för regelrätta krig mot andra stammar.

För den som vill ha koll på hur sadistiska våra artkusiner är rekommenderas ett besök på Armémusem, där uställningen börjar man med krigets ursprung och krig mellan apstammar. Jag undrar om Altstadt med den kunskapen hade framhållit schimpanserna som föredöme:

”Eftersom människan delar cirka 98 procent av arvsmassan med [schimpanser] så kan vårt ursprung inte per automatik förklara eller försvara strikt heterosexualitet, manligt machoutövande eller våld.”

(Notera att hon prickar såväl jämställdhet som sexuell läggning här)

Baserat på den logiken så borde Altstadt inte ha några problem att ligga på havsbotten i ett korallrev och äta småpartiklar 16 timmar per dygn, med tanke på att människor delar 70% av sitt DNA med tvättsvampar.

Jag har vänner som är både högersympatisörer och vänsterdito. En av dem har faktiskt en hjärnskada, men den påverkar inte hans empati negativt. Tvärt om uppfattar jag honom som både mer empatisk, intelligent och hederlig än Ann Charlott Altstadt. Altstadt använder kvasibiologi för att få skriva ”högeranhängare är dumma i huvudet”. Jag behöver inte ta steget över djurvärlden för att berätta att Altstadt har grav otur när hon tänker.

(I övrigt är det här inget ställningstagande i vänster-högerskalan. Jag hyser ett stort förakt för de flesta politiker oavsett färg, och jag hyser ett ännu större förakt för imbecilla resonemang.)

8 reaktioner till “Vänsterröstare förespråkar våldtäkter på grodor”

  1. @Isobel: man vet ju aldrig med de där hjärnskadorna. De kan tydligen göra att man röstar på Alliansen, och då kanske de kan göra en både korkad, ond och snål? Själv är jag normalstörd, då jag spred mina röster mellan blocken. Eller så är jag en grodvåldtäktsman med hjärnskada?

Kommentarer inaktiverade.