Provocerande underkläder och ojämställt sex

Agent Provocateur är ett fantastiskt namn på en underklädesbutik. Det bästa är att de inte fallit för den politiska korrekthet som infiltrerat sexet i Sverige. ”Sex visar inte hänsyn och går inte ihop med jämställdhet” som parterapeuten Esther Perel säger. Det finns inget motsatsförhållande i att vara feminist och tända på att vara undergiven i sängen, men jag har hört väldigt få feminister som berättar att de vill bli dunkade gula och blå i sängen. Agent Provocateur gör det enkelt för dessa med en top med texten ”Bite me, whip me, eat me, fuck me like the whore that I am. Then get the fuck out.” Vips! Girl power och undergivenhet i en och samma förpackning. Jag tycker dock att ögonbindeln är snäppet bättre. Förmodligen mer provocerande också, eftersom den bara har texten ”Fuck me like the whore that I am”.

För en vecka sedan öppnade Agent Provocateur i Stockholm och gav oss några fler metropolpoäng. Jag och Andy gick förbi Birger Jarlsgatan och kollade in butiken. Den är större än de i Istanbul och Notting Hill och stilen är skönt befriad från det ”skandinaviskt minimalistiska” som annars präglar butikerna i Stockholm. Det är ett fantastiskt ställe att handla julklappar till flickvänner, eller sig själv för den delen.

Om du ändå är inne i butiken, missa inte att det nu finns två kataloger att hämta. Agent Provocateurs kataloger är för flator och straighta killar vara vad Abercrombie & Fitch-katalogen är för bögarna.

Andra bloggar om: , ,

4 reaktioner till “Provocerande underkläder och ojämställt sex”

 1. Jag är feminist och gillar att bli dunkad till en vacker regnbåge. Gott så långt, men finns det något i AP’s butik för kvinnor som gillar att dunka?
  En top med texten ”I’m gonna fuck you like the whore you are”?

  Eller handlar allt bara om att kvinnor ska våga visa att de är kvinnor, det vill säga undergivna?
  Lite ”våga vara kvinnlig”-feminism där ”kvinnlig” betyder smink, högklackat och påsatt?

  Sorry om jag är fördomsfull. Det är bara det att jag har fått mina förhoppningar krossade förut ;)

 2. Det ÄR Maggie. Hon är så görsnygg att jag går av. En av katalogerna har massor med bilder på henne – hon är ett av deras ansikten. Det är också det som är skönt med AP, deras kläder kräver lite former för att bäras upp. Modellerna som ser ut som tolvåriga pojkar i kroppen har inte en suck.

  Det finns en del för kvinnor som gillar att vara dominanta. Till exempel kan ögonbindeln vändas och har då en svartbroderad text om ”taste the black sperm of my vengeance”. Ridpiskorna är mer ”dominant” än ”undergiven”. Men det är ju en butik som fetischiserar det klassiskt feminina. På samma sätt som A&F lever på en ”frat boy-fetisch”.

 3. Must have katalog! Det här är ju ”Secretary” all over again! D.v.s. kåtslag.
  (Maggie är för mig vad Jake är för dig.)

  Men tror jag läste i Metro att de ska sluta ha kändisar som modeller och ha vanliga modeller istället. Om det betyder svältande tolvåring eller bystig underklädesmodell förtäljde dock inte artikeln…

  Ja, jag noterade piskorna, men liksom, att fetischera det klassiskt feminina är ju lika spännande och ovanligt som gammal hederlig kött-och-potatisheterosexualitet. Nåja. De gör det med stil i alla fall och jag skulle inte gråta över en julklapp därifrån!

Kommentarer inaktiverade.