Nekrofilsvar

Som man frågar får man svar.

Karolina Lassbo: Reglerna för donation har jag inte koll på alls, men du får testamentera precis hur du vill ( ja under förutsättning att bröstarvingar får sin del de har rätt till) men en advokat skulle knappast vilja upprätta ett sådant testamente eftersom det är brottligt med nekrofili. Visst kan du skriva ett testamente själv som bevittnas, men frågan är om den meningen med att donera till nekrofiler verkligen skulle bli giltigförklarad vid bodelningen? Om nekrofilerna hävdade sin rätt med hänvisning till testamentet så är det nog möjligt att de blir nedröstade i domstol. Och om de vann och fick kroppen så skulle de sen garanterat snabbt bli gripna! =) Men vad vet jag? Det finns nog inte praxis på det. Prova! ;)

Jag kollade upp det närmare. Det enda stället i lagen där hantering av lik nämns är brottsbalken, paragraf 10:

Den som obehörigen flyttar, skadar eller skymfligen behandlar
lik (…)

Det står alltså ingenting om nekrofili, sex med lik eller liknande; Allt sånt faller under att ”skymfligen behandla lik”. Så är det med det.

Andra bloggar om: , ,

4 reaktioner till “Nekrofilsvar”

  1. AI: Det går tydligen inte att ge behörighet till vem som helst. Jag antar att det är praxis som ligger till grund för det, men förutom bårhuspersonal och bårhuspersonal verkar det vara svårt med behörighet att hantera lik. Att du inte kan ge ”behörighet” beror, gissningsvis, på att det är reglerat av brottsbalken. Du kan inte ge någon behörighet att bryta mot delar av brottsbalken, till exempel kan du inte ge någon tillstånd att mörda dig (i alla fall inte ur något lagligt perspektiv). Ungefär likadant är det (tydligen) med griftefriden.

  2. AI: Det går tydligen inte att ge behörighet till vem som helst. Jag antar att det är praxis som ligger till grund för det, men förutom bårhuspersonal och bårhuspersonal verkar det vara svårt med behörighet att hantera lik. Att du inte kan ge ”behörighet” beror, gissningsvis, på att det är reglerat av brottsbalken. Du kan inte ge någon behörighet att bryta mot delar av brottsbalken, till exempel kan du inte ge någon tillstånd att mörda dig (i alla fall inte ur något lagligt perspektiv). Ungefär likadant är det (tydligen) med griftefriden.

Kommentarer inaktiverade.