Grym app för att kolla ditt energiintag + liten besvikelse

Screenshot från Mealsnap

I mitt led att hitta de bästa mätmetoderna för min kropp – allt från energi in, energi ut till sömn, blodtryck och vilopuls – snubblade jag över iPhone-appen Mealsnap. Tänk matdagbok, men du behöver bara ta ett foto på maten. Tillbaka får du en beskrivning på vad du ätit och hur många kalorier det innehåller.

Skeptisk? Det var jag med. Framför allt som appen kostar 22 kronor. Var den värd det?

Jag testade lite med gröt med banan, dumplings och ett mellanmål med kyckling och tzatziki. Den satte alla tre.

Screenshot från Mealsnap
Screenshot från Mealsnap

Det som verkligen imponerade var när jag fotade en sushi och den identifierade inte bara sushi, utan också vilka bitarna var. Automagi när den är som bäst!

Screenshot från Mealsnap: sushi
Screenshot från Mealsnap: sushi

Det hela blev mindre imponerande när jag upptäckte  att det faktiskt är människor som skriver in vad bilden föreställer. Mealsnap använder sig av Mechanical Turk, en tjänst som gör att man kan betala verkliga människor små summor för att göra enkla manuella uppgifter som inte datorer klarar än (källa)

När måltiden är identifierad slår Mealsnap upp kaloriinnehållet i sin databas över livsmedel, och du har plötsligt en uppskattning över energiinnehållet. Det intressanta är att den har hyfsat rätt i sina uppskattningar.

Vi är ännu inte framme på en nivå där datorer automagiskt kan berätta hur mycket energi jag stoppar i mig, men det här är tillräckligt bra för att jag ska använda appen. Dessutom fungerar det som en påminnelse om vad jag har ätit när jag sen ska logga det i min Fitbit, men mer om det i ett senare inlägg.

Så var den värd 22 kronor? Absolut.

4 reaktioner till “Grym app för att kolla ditt energiintag + liten besvikelse”

Kommentarer inaktiverade.