Anmärkningsvärt 22 januari 2011

 1. YouTube – Found: Lost Pictures of New York Blizzard
  – En fin historia som får en att tänka hur fina människor kan vara. Jag hoppas att han hittar ägaren av filmen. Och att det inte är ett företag som har fejkat det här.
 2.  

 3. What Apple did “wrong” with the iPhone « Opportunity Cloud
  – Apple är nu större än Nokia om man räknar omsättning på mobiltelefoner. Erik sammanfattar på ett bra sätt alla sågningar av iPhone 1. Den kommer aldrig lyckas, sades det från branschen – som nu är på den bittra efterkälken.
 4.  

 5. Jag vill bygga om ditt webbformulär! | axbom
  – Per är en smartskalle. Jag ska se om vår e-comavdelning på Björn Borg skulle vara intresserad av Pers erbjudande. Jag tycker att enkelhet är superviktigt och ser våra formulär som ett starkt förbättringsbart område.
 6.  

 7. Shocking: The Brutal Work Conditions At The Cheezburger Network (Video)
  – Det här är bara bisarrt. Riktiga nyheter presenterade i ett ”En Ding Ding Värld”-format.
 8.  

 9. Pinsamt moraliserande av porrmotståndarna – Artikel av Malin Westberg – Newsmill
  – Ända sen jag läste nyheten om att Helena Gissen och Anders Bjuner säger upp sig på grund av porren på Canal+ har jag velat skriva om det. Nu behöver jag inte, Malin säger det mesta. Jag tycker att TV4 är rakryggade och heder till dem för att de inte viker sig för moralpaniken.
 10.  

 11. 15 Cool iPhone Accessories
  – 15 coola tillbehör till iPhone. Vissa är mer udda än coola, och långt ifrån alla är användbara, men miniprojektorn som laddar telefonen, och tillbehöret för motorcyklister är coola och användbara.
 12.  

 13. Bör företag få diskriminera?
  – Intressant argumentation om varför näringsidkare skall få diskriminera. Jag är benägen att hålla med Niclas i just det här fallet.
 14.  

 15. 12 Unusual and Creative Tables
  – Udda och fina bord. Vissa är så snyga att jag genast vill ha, andra mest finurliga. Missa inte det gående (bokstavligen) bordet.
 16.  

 17. Want To Top Apple’s All-Time Top Paid Apps List? Sell A Ton Of Apps — Or Do This
  – En förklaring till varför vissa betal-appar ibland släpps gratis under ett par dagar: tydligen räknas nedladdningar när appen varit gratis till totala antalet som ”paid app”.
 18.  

 19. Photo
  – Vackert och sorgligt.
 20.  

 21. Guy Makes Comedy Videos Asking For $1 Million… And Gets It
  – Craig bad om en miljon dollar från en massa miljonärer. Han fick en, uppenbarligen. Helt galet och väldigt roligt. Go Craig! (Och till alla som tänker upprepa det här: snälla, gör det inte. Eller ge skämskuddar till mig först.)
 22.  

 23. Apple Switching To New Kind Of Screw So You Can't Open Your iPhone
  – Apple stärker kontrollen kring sina produkter ytterligare – nu genom proprietära skruvar. Intressant.
 24.  

 25. Photo
  – Mem-sked som var långt före sin tid. OM NOM NOM!
 26.  

 27. Mikrolån och lycka
  – En studie som visar att mikrolån (från till exempel Kiva) inte bara hjälper människor att starta företag och försörja sig själva. De ökar också människors upplevda lycka. Jag gillar Niclas Berggren just för att han gör såna här sammanställningar av ganska torr forskning inom områdena ekonomi-politik-personligt.
 28.  

 29. Rapid cognition, dåliga föreläsare och en bra site-idé!
  – ”Thin slicing” är Malcolm Gladwells namn på det vi kallar ”magkänsla”. Boken som Psykologifabriken rekommenderar är verkligen läsvärd för dig som vill veta varför du ska lita på magkänslan inom områden där du är kompetent.
 30.  

 31. Starbucks Facebook page is a little different – Socialbakers
  – Det är på tiden att Facebook gör något åt väggarna på Facebook Pages. En ”top posts” istället för kronologisk ordning skulle vara bra på alla sidor. Frågan är bara: använder vanliga användare sig av dessa filter? Redan idag kan de filtrera så att de bara ser sidägaren, bara andra, eller sidägaren + andra – frågan är hur många som vet om det? Hittad via @jocke