Snyggaste Nigeriabrevet hittills

Gmail har blivit riktigt bra på att sortera bort de flesta Nigeriabreven. Faktum är att Facebook är det stället där jag oftast får Nigeriabrev numera. Idag slank dock ett mail igenom, och det är riktigt välgjort. Hade jag varit med i ”Diversity Visa lottery”, alltså det visumlotteri som amerikanska staten anordnar varje år, och haft mindre kunskaper om Nigeriabrev och teknik så hade det varit lätt att gå på detta. Inte minst just därför att Gmail blivit så bra på att sortera bort scam-mail att just att det slipper igenom är lite av en kvalitetssäkring i sig.

Mailet kan du se nedan. Det som är avancerat är att de har både mitt namn, mitt mobilnummer och min födelsestad. Det skulle inte förvåna mig om det ligger manuell research bakom det här. Det är väformulerat. Det enda som avslöjar det vid en första anblick är, förutom det faktum att jag inte är med i lotteriet, adresserna. Amerikanska myndigheter har .gov och inte .com. Löftet om ”bostad, hälsoförsäkring och garanterat jobb” lite för bra för att vara sant, men på det hela förstår jag om någon skulle gå på det här.

Snyggt nigeriabrev som sägs komma från U.S. Department of State

2 reaktioner till “Snyggaste Nigeriabrevet hittills”

  1. Nja, rätt så dum får man nog ändå vara för att falla för detta. Visst, alla kanske inte uppfattar det konstiga i att USAs regering skulle använda en domän som ”usa.com”, och det är nog ganska mycket att kräva av folk i gemen att kunna uppfatta språkfelen i mejlet (enstaka felstavningar, men främst en grammatik som inte är amerikansk – tydligast i detta fallet i bruket av prepositioner och tempusformer på ett sätt som ”klingar” fel för att vara från amerikanska staten), men varför skulle en stat använda sig av Western Union och ge besked per e-mail? Speciellt en stat så byråkratisk som den amerikanska?

    Och det står ju klart och tydligt på lotteriets sajt:

    ”Successful DV applicants are notified by the Department of State, Kentucky Consular Center (KCC) by letter, NOT email and are provided instructions on how to proceed to the next step in the process. The KCC will not ask you to send money to them or to this Embassy or any other U.S. Embassy by mail or by services such as Western Union.”

  2. Jag vet inte varför men jag tycker det är väldigt roligt att du bor i Gdansk och är född i Sverige.

Kommentarer inaktiverade.